Бареков прогнозира нов кабинет на ГЕРБ и ДПС

OFFNews 12 май 2014 в 11:50 4512 15

Николай Бареков

За мен има сценарий този парламент да не се разпуска, а ГЕРБ и ДПС да направят правителство, обяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков в интервю за ПИК.

Според него "старите приятели" Ахмед Доган, Лютви Местан и Бойко Борисов са изпратили Делян Пеевски в Брюксел, за да договорят коалицията си, без някой да им пречи.

„Това е поредният цинизъм на Бойко Борисов, който беше верен слуга на ДПС, докато беше главен секретар на МВР, а след това, докато управляваше България, ДПС му беше верен съюзник”, коментира новият политик.

По думите му, ако се стигне до такава псевдокоалиция народът ще накаже авторите й горчиво и "България без цензура" ще спечели 120 депутати в следващия парламент.

Той обеща, че ако влезе в парламента с мнозинство, ще намали броя на депутатите от 240 на 120, ще вдигне пенсиите с 20%, ще осигури безплатни здравеопазване и лекарства за децата, майките, пенсионерите и хората с увреждания.

"Ние няма да бъдем част нито от семейството на ПЕС, нито от това на ЕНП в Европарламента, няма да се присъединим и към групата на евроскептиците", обяви пред БНР един от депутатите на Николай Бареков -  Румен Йончев.

Йончев е лидер на Земеделския народен съюз и беше депутат от "Коалиция за България". Сега се води независим депутат и е четвърти в евролистата на коалицията ББЦ, ЗНС, ВМРО и Гергьовден, чийто водач е Бареков.

"Сред нас няма такива, които да желаят подобно присъединяване към големите групи в ЕП. Всички изповядваме идеята, че ЕС е необходим на България. Въпросът е, че зле управляваме нашите европейски дела тук", уточни Йончев.

Според него досегашните български евродепутати се превърнали в част от брюкселската администрация. 

Депутатът на Бареков прогнозира, че следващият ЕП ще е парламент на малките групи, на национално ориентираните политици и ще изглежда доста по-различно от досегашния.

"Това ще даде възможност на нашите политици да водят политика в полза на България, без да стават част от двете големи машини на европейските социалисти и на европейската десница", смята Йончев.

По думите му техните представители у нас се занимаваха досега главно с това да уреждат България с по един негативен доклад на ЕК периодично.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!