Бареков: Не съм момиче на повикване, а евродепутат

Ивайло Анев 30 ноември 2014 в 10:28 4808 12

Николай Бареков

"Ние нямаме място в това управление, имаме достатъчно идейни противоречия. Аз не съм момиче на повикване, а евродепутат."

Това заяви лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков пред Нова телевизия по повод появилата се информация, че ББЦ може да заеме мястото на Патриотичния фронт в правителството.

По думите му предложението неговата партия е било ясно още след изборите - да се направи правителство на ГЕРБ и РБ и да получат гласовете на ББЦ без никакви условия. "Борисов не прие. Сега вече е късно - нямаме диалог с това управление, не искаме да участваме в никаква конфигурация", категоричен беше Бареков.

Той разкритикува участието на Патриотите във властта с аргумента, че партии в Европарламента са реагирали остро срещу това. Проблемът бил не във ВМРО (бивш партньор на ББЦ на Бареков), а в коалиционните им партньори от НФСБ. Хората на лидера на НФСБ Валери Симеонов имали "статут на бащи и основатели на "Атака".

"Борисов ще има сериозен проблем, ако не намери елегантен начин да се отърве от тяхната подкрепа - заяви евродепутатът. - Патриотите сами се вкараха в един капан с действията си от последните дни. Не можеш да излезеш без никакви аргументи и да поискаш оставката на един човек, който е заместник-министър."

Лидерът на ББЦ заяви, че лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е сгрешил, че е напуснал коалицията с ББЦ. "Ако не го беше направил, сега щяхме да имаме 40 депутата и да извадим ДПС от управлението", заяви Бареков, според когото правителството на ГЕРБ и РБ вече било зависимо от гласовете на ДПС.

Той намекна, че оттеглянето на ПФ от коалиционното споразумение може и да създаде проблеми при приемането на бюджета за 2015 г., който Бареков определи като "слаб", "консервативен" и пълнещ дупки, с нови дефицити.

"Ако Патриотите дотогава вече не са в коалицията, ще разберем дали тези гласове могат да стигнат за приемането на бюджета", допълни евродепутатът.

Парламентарната група на ББЦ "Български демократичен център" щяла щяла да поиска корекции в проектобюджета, но Бареков не уточни какви точно. Това щяло да стане ясно в понеделник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!