НДСВ не иска коалиция с Бареков

OFFNews 17 август 2014 в 17:02 2602 12

Преговорите за създаване на голям центристки блок с ББЦ не доведоха до разбирателство и сключване на споразумение, обявиха от пресцентъра на НДСВ.

Хората, с които водихме разговори, според нас, нямат необходимата политическа култура, липсва им адекватна визия за управлението и бъдещето на държавата. Ние не се съгласихме да сме поставени в положение да сътрудничим и с достатъчно дискредитирани политици от най-тъмните години на прехода в България, участвали в разграбването й, категорични са от жълтата партия.

Ръководството на НДСВ е решило, че "партията не може да бъде съставна част от един безпринципен политически хаос - да бъде заедно с политическа формация, чиято главна цел е влизането във властта и консумирането й."

НДСВ "не желае сътрудничество с политически субекти, които пред избирателите говорят едно, а всъщност вече са се договорили да ги излъжат. НДСВ има горчив опит от коалирането си с ДПС и БСП".

Партията "ще продължи да търси подкрепа сред неправителствения сектор, сред гражданите, с ясното съзнание, че България трябва да има истински представител на либералните идеи и ще продължи да работи за създаването на силен центристки алианс".

В прессъобщението се посочва още:

Дни преди началото на изборната кампанията НДСВ се обръща към всички партии и коалиции: Докато не оставим задкулисието в миналото, няма да има нормално, стабилно и прозрачно управление на държавата. Ще продължим да имаме предсрочни избори, съмнителни управленски коалиции, съсипана държавност и бедност.

Доверете се на НДСВ. Няма да ви подведем. При нас няма ояли се политикани, брокери на гласове и на доверие.

Нека се състезаваме с политически идеи, с възможностите на личностите в нашите листи.

Хората не искат лъжи. Искат истинска промяна, в която реално да участват. 

Ако не ги чуем, ще е късно за България!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!