Бареков пак отвори торбата с обещания: Безплатни лекарства за децата

OFFNews 22 ноември 2013 в 13:43 2813 12

Николай Бареков. Снимка: Сергей  Антонов
Николай Бареков. Снимка: Сергей Антонов

 

Нова порция популистки обещания изсипа Николай Бареков по време на гостуване в Девин.

Новият политик и активистката от движението му "България без цензура" Калина Крумова (бивша депутатка от "Атака" и тв водеща) обещаха, ако влязат във властта, държавата да започне да осигурява безплатни лекарства за децата до 7-годишна възраст. 

Калина Крумова Снимка: Сергей АнтоновБареков и Крумова не дадоха разчет откъде могат да дойдат подобни средства, но разясниха на публиката, че не е честно "лекарствата за деца да са по-скъпи от тези за големите" и че това е мярка срещу демографската катастрофа, защото "децата ни са болни". И за да не останат разочаровани хората над 7 години, бе добавено, че такава мярка "вече се обсъжда" и за възрастните хора.

Щедрите обещания на Бареков се сипят едно след друго. След като се прочу с пословичното намерение да оправи зъбите на пенсионерите, той обеща на избирателите на вкара самотни майки като депутатки в Европейския парламент, да изравни минималната пенсия с линията на бедността (260 лева).

"България без цензура" предвижда и държавна помощ за семействата, които живеят в райони със специален статут, стана ясно още в Девин.

Разчетите показват, че за това ще са нужни 60 милиона лева, точно колкото е държавната субсидия на партиите за една година, обясни Бареков и обеща държавна помощ от 350 лева за всяко второ дете в семейството. Райони със специален статут според него трявба да станат бедните икономически райони, сред които и Родопите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!