Бареков и жена му поискаха замразяване на Шенген за България

OFFNews Последна промяна на 03 септември 2015 в 18:00 6577 8

Евродепутатът Николай Бареков и кандидатът за кмет на София, подкрепен от "България без цензура", Мария Календерска поискаха замразяване на Шенген за България.

В отворено писмо до премиера, вицепремиерите, лидера на ПЕС и кмета на София Бареков и Календерска посочват, че "част от центъра на София е превърнат в клоака от чакащи преминаване в Шенген нелегални емигранти и бежанци, а цели погранични райони са обезбългарени и населени с „временно пребиваващи“.

Поемете Вашата отговорност като държавници и поискайте незабавното изтегляне на България от статута й на кандидат-член на шенгенското пространство. Спрете да заблуждавате българските граждани, че влизането на България в Шенген ще издигне статута на държавата ни като член на ЕС и че носи особени ползи за нас, зоват Бареков и половинката му.

Сигурно сте наясно, че в ЕП започва дебат за реформи, който включва и промяна на функционирането на шенгенските граници. Влизането на България в Шенген гарантира огромен бежански поток от Близкия Изток и Африка, който ще бъде в пъти по-страховит от ставащото днес в една от най-близките държави-членки на Шенген - Унгария.България и нейната столица София са тотално неподготвени за поемането на подобен поток от хора, които ще използват родината ни като транзитна спирка за прехвърляне в държави от шенгенското пространство, аргументират се двамата.

В писмото се изтъкват още следните аргументи: "Давате ли си сметка, че участието на Унгария в Шенген пренасочва потока от Близкия Изток. Засега основният път на бежанците изключва България и Румъния, защото не членуват в Шенген. Именно поради тази причина бежанският поток бива пренасочен през Унгария. Ако сте поне малко отговорни държавници, излезте с ясно послание пред обществото и европейските институции и заявете, че България иска отлагане на приемането си в Шенген, независимо от изпълнението на критериите.

Като най-бедната държава-членка на ЕС ние нямаме нито армията, нито ресурса, нито административния капацитет да се справим с приемането и настаняването на десетките хиляди бежанци, които са струпани по границите на съседна Гърция и Турция."

Бареков се заканва, че "другата седмица в Европарламента в Страсбург в качеството си на европейски депутат и представител на българския народ в ЕС" лично ще инициира "дебат за преустановяването на шенгенския режим и ще поиска допълнителна защита от европейските институции на българските граждани и българските граници."

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.09 2015 в 02:25

# дудук, ама на кои избиратели? На тези, гласували за него, или по принцип на избирателите? Щото ако е по принцип - моа да я пробвам..... Ако е на гласувалите за него - кеф ще ми е да гледам народната любоФ у някой гето как цъфти.

Макар че те много знаят за кого са гласували....

04.09 2015 в 01:38

Дудука много оръфан нещо. с риза от битака и брадясал и чорлав. Човек ще каже, че не е в Европейския Парламент, а е доброволец в бежански лагер. Жалък цървул.

03.09 2015 в 23:43

Тоя не е*бе правилно Календерска и на момичето му личи... дайте я на избирателите!

03.09 2015 в 20:59

Всъшност искам да се коригирам!

Макар да съм с 2 ръце за оттеглянето на България от Шенген, съм абсолютно против нацистката риторика на умствения инвалид Бареков.

Каквото и да си говорим голямата част от бежанците от Сирия нямат друг избор. Това са интелигентни и достойни хора като всеки от нас. Тези хора сега са лишени от правото си на достоен живот в родината си. Човешко е в тази ситуация да проявим хуманизъм и да им помогнем, докато положим заедно със съюзните ни страни в НАТО и OCCE усилия да решим проблема. Та аз съм за това да приемем и да се грижим за справедлив относително на размера и икономиката ни брой бежанци. Аз съм за Българската армия и полиция да се включат в операции гарантиращи мира на размирните територии, така че бежанците да могат, да се завърнат и продължат нормалния си живот. Аз съм за това България съвместно със ЕС да подпомогнем развитието на държавите, от които идват бежанците, за да могат те, да живеят достойно. Разбира се нещата ще трябва да са пропорционални на възможностите ни и няма да можем да приемем 2 милиона като Турция или Германия. Няма да можем да отделим няколко десетки милиарда на година за военна кампания или няколко десетки милиарда за икономическа помощ. Обаче можем да приемем в нашите университети и училища хора от Африка - това сме го правили и по социализма, можем да пратим малки отряди полиция и армия, които да поемат сигурността в някое градче или малка област. В крайна сметка трябва да сме солидарни в решаването на проблемите, но трябва и да изискваме от големите партньори в ЕС като Британия да са солидарни.

позицията на нацист не е достойна позиция. В момента тя е престъпление срещу човечеството.

Пък и нека си припомним, че САЩ стават първа икономическа сила с плана Маршал, помагайки на западна Европа и Япония, да си стъпят на краката. Да положили са усилие отделили са от залъка си и са работили малко повече от нормалното, но и те са получили огромен дивидент от това, че са постъпили достойно във важния момент.

Та за пореден път ме е срам, че Бареков и женския индивид до него имат български документи за самоличност.

03.09 2015 в 20:57

Аз и жена ми смятаме, че е редно да си се прибира в Русия. Да вземе и попа дето му би камбаните на сватбата на предишната жена.

03.09 2015 в 19:47

Кооко жалко най-тъпия сред политиците ни предложи нещо умно.....вероятно защото няма какво повече да губи, но вс епак му прави чест че си отива казвайки нещо умно.

03.09 2015 в 19:25

До редакторите на офф нюз: На български "жена му" означава "съпригата му", а не жената, с която той живее. Така че поне си поправете заглавието. А колкото до Дудука, ами нека да поиска оттегляне на България от кандидат за Шенген, а после да видим какво ще му се случи. Явно лятната жега му идва в повече.

03.09 2015 в 18:06

Има и друг проблем!

EU draws up emergency plan to relocate 160,000 stranded refugees across the continent (but Britain will take ZERO)

EU leaders have drawn up a plan to relocate 160,000 refugees around the Continent – but Britain will remain exempt from taking any.

Under the new scheme, migrants stranded in Italy, Greece and Hungary will be transferred to countries across the EU based on their population and economic wealth.

It will see Germany granting asylum to 35,000 refugees, France accepting 26,000 and Spain 16,000.

Even poverty-stricken Bulgaria and Romania will be expected to take thousands of families.

However, the UK – which refused to join the scheme when it was originally set up in May – will not have to take in any refugees despite being one of the largest and wealthiest countries in the EU.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3220885/EU-draws-emergency-plan-relocate-160-000-stranded-refugees-continent -Britain-ZERO.html

Какво ще правим?!