Бареков: Христо Иванов и Радан Кънев бяха дългогодишни слуги и маши на Борисов

Евродепутатът обявява война на корупцията и статуквото

OFFNews 04 януари 2017 в 11:51 17028 9

На 7-и януари избираме ново име и ново ръководство на ББЦ. Провеждаме партиен конгрес, на който ще поставим началото на новия ни политически проект. На събитието ще присъстват интересни международни гости, известни със своята антикорупционна дейност - ще стъпим основно върху борбата с корупцията и борбата срещу статуквото. Без рестарт и без ново начало за България, промяната няма как да бъде осъществена. Това обяви евродепутатът Николай Бареков в предаването „Темида – цената на истината" с водещ Нина-Никол Хамилтън.

"Ние сме пълни с идеи - както за малкия и средния бизнес, така и за младите и образовани, но безработни хора. Искаме именно тези хора да мобилизираме. Когато те са готови за промяна, ще дойде моят час", каза Бареков и обясни, че идеите, с които е влязъл в политиката, са достигнали до хората 2 години по–късно и то „чрез мощната машина на Слави Трифонов".

На въпрос как ще коментира крайно репресивната политика на ГЕРБ, Бареков припомни, че е лично потърпевш.

"Проверките срещу мен продължиха цели 3 години. Бяха започнати по инициатива на г-н Бойко Борисов и Цветан Цветанов, а Христо Иванов (б.р. бившият правосъден министър) и „Протестна мрежа" бяха използвани като маши, за което бяха възнаградени с постове. Проверката завърши с констатацията, че дължа 100 лева, които внесох в хазната", отбеляза той.

Евродепутатът подчерта, че подкрепя активността на данъчните служби и органите на държавното обвинение, но по думите му проблемът се състои в това, че тя е насочена не към крупните бизнесмени и политици със съмнителни солидни доходи, а към малкия и среден бизнес и хора като самия него.

„Мобилизират се десетки държавни служители, изразходва се огромен държавен ресурс за извършването на ревизии, от които в хазната влиза сумата от 100 лева, както в моя случай", възмути се Бареков.

За да аргументира тезата си той посочи за пример бизнесмена Огнян Донев, който дължал 63 млн. данъци, но въпреки това бил необезпокояван от службите.

Според Бареков обявяваните от правителството успехи в борбата с корупцията не коресподират с действителността. Целта на премиера Борисов била "да заблуждава публиката и да безчинства безнаказано".

Евродепутатът разкритикува и лидера на ДСБ Радан Кънев и бившия правосъден министър Христо Иванов.

„Те бяха дългогодишни слуги и маши на Борисов и сега изведнъж се обърнаха срещу него", каза Бареков.

Той обясни и че не поддържа отношения с премиера в оставка от 2012-а година.

„Борисов и хората около него нанесоха безбройни беди на народа си и на крехката демократична система в България. Няма институция, която тези хора да не опустошиха. Неговото управление се корени върху концепцията на абсолютния монархизъм", убеден е Бареков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

9

Red or Dead

04.01 2017 в 13:39

““““.....Ама Барека твърдо ми е в топ 3 на "ЗАКРИВАЙ..."““““

Е, тук сме на едно мнение, НО прежде изброените от мен са ПРЕДИ него в този ТОП;)

12014

7

ognian123

04.01 2017 в 12:58

Бареков жертва на репресия,но чист като сълза.То бива наглост но тази Барековата небива.Сега се питам кой плаща за изчерпани хибридни атаки.

15414

5

Hihi1981

04.01 2017 в 12:34

Смеех!!!!