Бареков готов да управлява с Борисов, когото щеше да смачка като хлебарка

ОFFNews 07 октомври 2014 в 20:50 23843 47

Николай Бареков.
Николай Бареков.

Правителство трябва да се сформира от широка дясна коалиция от ГЕРБ, Реформаторския блок, „България без цензура“ и Патриотичния фронт. За това призова днес в интервю пред Радио Пловдив лидерът на „България без цензура” Николай Бареков.

По думите му новият кабинет трябва да е съставен с мандата на ГЕРБ и да е ясно разписана програма. Важно е и кои ще са министрите, за да осъществят реформите в образованието, здравеопазването и енергетиката, смята Бареков.

Той подчерта, че кабинетът трябва да е на мнозинство, което да управлява България в името на народа, да направи живота му по-сигурен и по-сит.

„Важно е да обърнем пирамидата на нормалното й място – всички се вълнуват кой ще е премиер, но това не е най-важният въпрос – а ще има ли широко мнозинство“, категоричен е лидерът на ББЦ.

„Независимо дали ще е премиер Борисов, този парламент ще бъде дълъг и поне 2 години ще бъде на власт“, прогнозира лидерът на ББЦ.

„Целият екзотичен политически пейзаж е представен в това НС. Може да се окаже, че този парламент ще бъде траен, защото няма някой, който да не е представен“, допълни той.

Лидерът на ББЦ даде съвет към по-малките партии: „Нека проявим смирение към резултатите, които не са отлични. Нека проявим търпимост и не се изнервяме“.

Бареков посъветва Патриотичния фронт да изчакат да ги поканят на разговори, да се разберат с ГЕРБ и с останалите.

„Един министерски пост или два с нищо не променя живота нито на една партия, нито на народа“, заключи лидерът на ББЦ.

Той призова преговорите за бъдещия кабинет да бъдат прозрачни и поздрави партията победител ГЕРБ за това, че стартира преговори с всички политически партии:

„Поздравявам ГЕРБ за това, че ще имат разговори с всички парламентарно представени партии в Народното събрание и пред медиите – това е правилният начин. Нека после партиите обявят пред медиите имат ли общи ценности и приоритети“, призова още той.

Само преди 6 месеца Бареков заяви във Видин:

„Искате ли Бойко Борисов в затвора? На тази хлебарка Борисов краят ще му бъде следният – ще го смачкам. Той открадна парите за магистрали, естакади, нито метър път не беше положен в Северозападна България, вашите пари отидоха, за да се откраднат милиарди за софийското метро. 3,5 млрд. отидоха там, от които откраднаха 2 млрд. Но най-много откраднаха от майките, децата, хората с увреждания и възрастните хора" - обърна се към видинчани новият политик на 8 май тази година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!