Българските моряци от кораба ''Руен'' са освободени

OFFNews 16 март 2024 в 20:23 1970 0

Снимка МВнР

Българските моряци от кораба „Руен“ са освободени, съобщи във Фейсбук вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

Корабът „Руен“ с осем български, девет мианмарски и един анголски граждани на борда бе превзет от пирати в Арабско море на 14 декември миналата година. Днес екипажът е бил освободен с помощта на индийските военноморски сили.

Благодарение на усилията на индийските военни целия екипаж на кораба е освободен. Всички моряци са в добро здраве и в момента се полагат усилия за тяхното своевременно завръщане в България.

Министерството на външните работи в тясно сътрудничество с всички компетентни институции, задграничните представителства на Република България в региона и международните партньори се ангажира активно в усилията за освобождаване на българския екипаж.

Днес в МВнР бе повикан и индийският посланик в София, като бе отправена допълнителна молба към индийската страна за съдействие и предприемане на всички възможни действия за опазване на живота и здравето на екипажа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика