Quantcast

България не признава договора за партньорство между Русия и Абхазия

OFFNews Последна промяна на 27 ноември 2014 в 14:49 1604 18

България не признава подписания преди дни договор между Русия и Абхазия, съобщиха от външното министерство.

Подписаният на 24 ноември 2014 г. Договор за съюзнически отношения и стратегическо партньорство между Руската федерация и самопровъзгласилата се република Абхазия поставя под заплаха сигурността в региона и ще се отрази негативно върху усилията за стабилизиране на тази конфликтна зона от Кавказския регион, посочват от министерството.

От ведомството допълват, че подписаният договор нарушава суверенитета и териториалната цялост на Грузия, противоречи на принципите на международното право и на поетите от Москва международни ангажименти като подписаното на 12 август 2008 г. споразумение с Грузия, както и подписаното на 8 септември 2008 г. споразумение за мерките за неговото изпълнение.

България многократно е изразявала пълната си подкрепа за суверенитета и териториалната цялост на Грузия в рамките на международно признатите граници. Няма промяна в позицията ни за Южна Осетия и Абхазия - България не е признала новите квазидържавни образувания, както и резултатите от проведените преди две години избори и не поддържа преки контакти с тяхното политическо ръководство, подчертаха от Министерството на външните работи.

От ведомството са категорични, че решението на конфликтите в Грузия и в Кавказ като цяло може да стане само по мирен път и затова България подкрепя диалога в рамките на Женевската група.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.11 2014 в 22:36

Еми голям късмет, че тук коментират такива компетентни специалисти като Стефан.

Моя скромност, като почитател на Гудериан, също беше силно озадачен от приказките за евентуалните намерения за някакво бъдещо разполагане на американски танкове някъде си, първо с личен състав, после без, и то в количество 150 броя.

Значи в подобна концентрация от по 20-30 танка на различни места това не е нито офанзивна, нито дефанзивна стратегия, а чиста проба гьобелсова ПРОПАГАНДА. Или просто разквартируване на пиндоските танкове за сметка на страните домакини, за да не тежи поддръжката им върху бюджета на Пентагона.

Та няма опасност Четвъртия хилядолетен Райх да затъне във втора Прохоровка, защото пиндосите просто нямат изведени на позиция подобен брой машини. Като настъпи светкавично, Червената Армия просто ще ги подмине, и те ще останат в капан зад линията на фронта. Образовайте се малко по теори на танковата война. Гудериан е най-големият специалист в тази област, има го преведен и на български - "Внимание танкове!" (Achtung Panzer! - Heinz Guderian).

27.11 2014 в 21:04

А защо не трябва според теб?

27.11 2014 в 20:57

Според мен - по-скоро не трябва.
Но, за съжаление САЩ и ЕС отвориха "кутията на Пандора" чрез Косово и сега всеки сравнява и ... действа

27.11 2014 в 20:52

да разбираме ли, че Абхазия не трябва да бъде признавана?

27.11 2014 в 20:49

чесън ли си, чер пипер ли си, лайкучка ли си не те знам - ама къде видя някой да коментира Абхазия?
Да си чувал нещо за двойни стандарти и че тези дето постоянно ги предлагат най-много рИват?
Първо се научи да четеш, после пиши. Всъщност, преди да почнеш да пишеш - научи се да разбираш прочетеното.

27.11 2014 в 20:23

Според последните двама, Косово не е трябвало да бъде признавано, но Абхазия определено трябва.
Според същите двама дали трябва в България да бъде призната автономия на турците когато с благословията на Россия тръгнат да цепят ЕС и НАТО?
Отговорът е, щом Россия така иска, да!

27.11 2014 в 19:44

Да бе, само и аз да попитам - А ЗАЩО ТОГАВА ПРИЗНАХА КОСОВО? Защо признаха бившите югославски републики?

То някак си така нелепо излиза, БЕЗПРИНЦИПНО. Повтаряме след пиндосите като папагали.

Четвъртия хилядолетен Райх вече ни третират като някаква отвъдморска неоколониална територия. По заповед от Вашингтон се се хвърляме да браним "суверенитета и териториалната цялост " на далечна Грузия, а мълчахме като пукали, когато ФАЩ и еврогейците се нахвърлиха и разкъсана съседна Югославия. Омерзен съм.

27.11 2014 в 19:16

България не е признала новите квазидържавни образувания, както и резултатите от проведените преди две години избори и не поддържа преки контакти с тяхното политическо ръководство, подчертаха от Министерството на външните работи.
*
Така е. А Косово как го признахте?... и защо?
Не мога да разбера, кое не разбират от "ВЪН педалите от политиката", та се бутат във ВЪН-шно?

27.11 2014 в 18:16

Стефане, въобще не го е местил. С тия 60млрд рубли "превъртяни" днес за по-малко от 4часа... не му е до местене. Хич.
Интересните неща ще се случват май още тази година. Няма да дочакат Новата, за да започнат "на чисто".