Българи от Крим канят Румен Радев, обещават му топъл прием

OFFNews 21 ноември 2021 в 16:10 7733 3

Председателят на кримската българска национално-културна автономия Иван Абажер заяви, че президентът на България Румен Радев трябва да посети "руския Крим", където на него ще му бъде оказан топъл и радушен прием.

Това пишат от руското посолство в България на страницата си във фейсбук. 

От Балканите дойдоха славянската писменост и православието. Затова тъкмо от Балканите трябва да дойде и признаването на Крим като законна и неотделимата част на Русия. Ако Президентът на България вземе решение да посети руския Крим, сигурен съм, че ще му бъде оказан топъл и радушен прием". 

Повод за поканата се думите на Радев по време на тв дебата с проф. Анастас Герджиков, че "в момента Крим е руски", а санкциите срещу Русия не дават резултат. 

"Колко години нямаме промяна и ефект от тези санкции. Заради това и ЕС вече търси прагматични подходи как да се решат тези проблеми. Германия извършва огромни инвестиции в Русия. Как стават тези неща? С прагматична политика. Да не забравяме и, че Русия е фактор в борбата с тероризма., заяви още Румен Радев по БНТ  в четвъртък. 

Ден по-късно украинското външно министерство привика посланика ни в Киев Костадин Коджабашев, за да му предаде позицията на държавата "за некоректността и недопустимостта на изказванията на президента на България Румен Радев относно Крим. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови