Атанасов: ДПС има 300 хил. гарантирани гласа, всичко друго се купува

Ивайло Анев 13 март 2015 в 08:59 9413 19

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Депутатите от Реформаторския блок Радан Кънев и Атанас Атанасов

"По време на избори ДПС има около 300 хил. гарантирани гласа, всичко друго се купува на пазара", заяви депутатът от Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов пред Нова телевизия.

Той беше категоричен, че трябва да се пресече купуването на гласове.

„На тези, които днес се опитват да обясняват, че е имало заплаха за етническия мир, искам да им кажа, че представителството на ДПС в парламента са много заможни хора. Никой от тях няма интерес от това да се разклаща държавата. Те просто искат да запазят позициите си”, добави Атанасов.

Той предупреди депутатите на Патриотичния фронт - част от управляващото мнозинство, и лично съпредседателят му Валери Симеонов, който нарече обирджиите и убийците от ромски произход "човекоподобни": "Не нагнетявайте напрежението, това е опасно".

„Искам да заявя на нашите партньори от Патриотичния фронт, че понякога, пресолявайки супата с определени изрази, вдигат топката на ДПС. Вярна е тезата на Валери Симеонов за това, че ДПС е заградило с бодлива тел ромските махали и ги използва като машина за гласуване срещу ниско заплащане”, каза още Атанасов.

Според шефът на вътрешната комисия в парламента големият проблем на българската държава е, че законът не се прилага еднакво спрямо всички. 

„Именно механизмът на разполагане на зависими и удобни хора от страна на ДПС на възлови позиции в управлението на държавата е довело до там законът да не се прилага еднакво спрямо всички. Секторът за сигурност беше кадруван на всички управленски нива от ДПС, заслуга за това има Сергей Станишев, който заради желанието си да реализира властта даде на концесия този сектор”, категоричен беше Атанасов

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews