Атанас Атанасов: Откраднатите тефтерчета на Златанов са инсценировка

ОFFNews 12 ноември 2014 в 08:38 5670 5

Атанас Атанасов

Случаят с откраднатите тефтерчета на бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов е инсценировка, която цели да се върнат спомените от управлението на ГЕРБ.

Това е версията на Атанас Атанасов от Реформаторския блок. Пред bTV той коментира, че интерес от изчезването на тефтерчето имат освен хората с инициалите в него, но и тези, които искат да направят внушения през медиите. За това и този скандал бил раздухан толкова.

Това е пошла инсценировка. За мен най-важната версия тук е политическият скандал, каза още той.

Атанасов каза, че в парламента вижда „един променен ГЕРБ“. Хората в тази партия според него са разбрали, че коалиционната политика изисква „един нов начин на общуване“. Въпреки че смята, че ГЕРБ остава авторитарна партия, в която авторитетът на Борисов бил над всичко, „ние трябва да се уважаваме, защото и двамата сме генерали за разлика от другите.“

Атанас Атанасов обясни, че ще настоява за проверка за работата на ДАНС, за да стане ясно дали службата е знаела какво се случва в КТБ. Той каза още, че главният секретар на МВР Светлозар Лазаров трябва да подаде оставка и да даде възможност на новия вътрешен министър Веселени Вучков да формира екипа си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови