Quantcast

"Атака" предложи на Вигенин да си остане на дивана вкъщи по чехли

Елица Мартинова Последна промяна на 15 ноември 2013 в 12:54 2170 5

Кристиан Вигенин Снимка: БГНЕС
Кристиан Вигенин Снимка: БГНЕС

 

Въпрос, касаещ "намесата на чужди посланици във вътрешните работи на Република България" зададе днес към външния министър Кристиан Вигенин депутатът Миглена Александрова от "Атака".

По същество питането на националистката бе свързано подкрепата към протестите, която изразиха през юли посланиците на Франция и Германия - Филип Отие и Матиас Хьопфнер. Според Александрова става въпрос за груба намеса във вътрешните работи на страната, която цели да дестабилизира държавата.

"Те коментират парламентарно представени партии, коментират работата на най-висшия орган в страната ни - Народното събрание. Подкрепят и напътстват действия, целящи дестабилизация на страната ни. Не би било пресилено да кажа, че подпомагат опити за държавен преврат", констатира при въпроса си Александрова.

Външният министър Вигенин отговори, че е провел работни срещи с двамата посланици и е обсъдил с тях проблемите на страната.

"Във всички проведени разговори отстоявах позицията, че българското правителство проявява загриженост по тези въпроси и полага усилие за решаването им, а това няма как да се постигне, без да се даде шанс на правителството. Не бих могъл да споделя Вашите оценки за подкрепа на преврат, които излизат извън реалната ситуация", отвърна Вигенин.

Премереният отговор на министъра не се хареса на националистката, която го упрекна, че не отстоява интересите на България, а само наблюдава случващото се:

"Необходима е твърда национална позиция със самочувствие и мъжество, защото ако само ще наблюдаваме тези процеси, спокойно можете да го правите вкъщи, на дивана по чехли, вместо в качеството си на министър на външните работи."

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.11 2013 в 20:05

Дребнобританският, швабският и жабарският посранници се месят във вътрешните работи на България по най-нагъл и безочлив начин, подстрекавайки антиправителствените протести с разни обръщения, декларации, писма и срещи с протестиращи. Никое сериозно МВнР не би търпяло подобна недопустима по дипломатическите правила дейност. Трябва да бъдат изгонени като "персона нон грата".

15.11 2013 в 14:49

Северът за мен е Скандинавия, така че не ме мисли! :)
ОСТАВКА!

15.11 2013 в 13:28

Театър. Партия Юруш срещу работодателите си. Комедия

15.11 2013 в 13:16

Не се смей Северо-източно-южния,че като "те задуха"от юг,че ревнеш за севера,ама ще е късно!

15.11 2013 в 13:09

А руския посланик, еничарке? Той хич не се меси, нали? :) Всъщност да, не се месят руснаците, те си управляват България още!
ОСТАВКА, боклуци!