"Атака" хитруват - раздават "Вестник за метрото" пред станциите

Николаос-Теодорос Цитиридис 09 ноември 2013 в 14:14 3812 16

Пресен, почти топъл, новият брой на
Пресен, почти топъл, новият брой на "Вестник за метрото" от 8 ноември. Снимка: OFFNews

 

"Атака" финтираха забраната на общината да раздават безплатния "Вестник за метрото" в самите станции. Вестникът без официален издател, но копие на партийния им вестник, вече се подарява пред входовете на метростанции, видя репортер на OFFNews.

На път за работа наш репортер видя, че две млади момичета предлагат изданието на минувачи.

В отговор на наш въпрос те казаха, че не са знаели за забраната да се подарява вътре - раздавали, където им било казано.

Броят на "Вестник за метрото", с който успяхме да се сдобием е точно копие на брой 88 от партийния вестник "Атака" - със заглавна новина "Вън нелегалните имигранти" от България. Под челото можем да видим и лика на Волен Сидеров в неговата седмична рубрика "Дневник на автора".

Във вестника отново липсва редакторско каре, от което да стане ясно кой списва, редактира и най-вече притежава това издание. Друг анонимен безплатен вестник у нас няма - и в "Анонс", и в "19 минути" има редакторски карета и телефон за връзка.

Вестникът предизвика протест пред общината с искане за оставката на шефа на "Метрополитен" Стоян Братоев, защото бе допуснато балите да бъдат вкарани в самите метростанции и раздавани на пероните. Хората определиха съдържанието на изданието като "ксенофобско" и "расистко". В резултат раздаването в метростанциите бе забранено.

Наши читатели пък сигнализираха, че освен "Вестник за метрото" на няколко ключови пешеходни локации в София е предлаган безплатно и официалният вестник на партията на Сидеров - вестник "Атака".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!