Антон Тодоров за Славчо Велков: Антитерористите, ако го хванат, ще го обичат през гащите

OFFNews 04 октомври 2017 в 12:53 11996 0

Антон Тодоров за Славчо Велков: Антитерористите, ако го хванат, ще го обичат през гащите

Снимка БГНЕС, архив

Дебатите по отмяната на избора на председател на Комисията по досиетата в парламента се превърнаха в поле на размяна на взаимни обиди. 

Депутатът от БСП Явор Симов заяви, че ГЕРБ не са в "партийна кондиция", след като първо бламирали премиера Борисов заради оставката на Делян Добрев, а след това се отказали да номинират Антон Тодоров за поста председател на Комисията по досиетата.

"Имаме кандидат, който се самообяви за холивудско чудовище, тъй като мумията нека да припомним, винаги я убиват накрая. Тя винаги се разправя на прах, но това е холивудско чудовище. Сега говорим за мумии, премиерът говори за късане на месо, почвам да се чудя ГЕРБ партия ли е или е епизод от сериала "Живите мъртви", коментира Симов, визирайки изказване на Тодоров по време на дебатите за оставката на Делян Добрев.

Това провокира отговора на Тодоров, който нападна лично депутата от БСП Славчо Велков.

"Умрели сте вие като мумии, погледнете на какво приличате", каза Тодоров и обясни, че сам се е предложил на премиера и Цветанов за поста в Комисията по досиетата. Той посочи, че ще извади много неща за Славчо Велков, който го представят като антитерорист. „Защото това личице не е антитерорист, антитерористите ако го хванат ще го обичат през гащите“, каза Тодоров, след което зам.-председателят на парламента Цвета Караянчева му отне думата, съобщава "Фокус".

Дебатите придобиха още по-комичен вид, след като депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски рецитира свое стихотворение от трибуната на парламента. Това стана, след като БСП депутатът Александър Симов обясни, че се е вдъхновил от Антон Тодоров като от стихотворение на младия Спас Гърневски.

Поради това Гърневски поиска лично обяснение и рецитира свое стихотворение:

„На партията“

„Ах моя, Партийо любима,
макар проклета и устата,
затова че още теб те има
си карам още аз мандата.
Дитирамби нежни ще ти пиша
ще те възпявам,
ще ти се обричам,
но щом престанеш окончателно да дишаш,
пред пътя ти пред ада с кеф ще коленича“.

След стихотворението на Спас Гърневски, Георги Свиленски от БСП поиска процедура по начина на водене. „Този човек е засегнат. Видимо му личи. Рецитира стихотворения за партията от тази трибуна. Моля ви се вземете мерки или повече не му давайте думата. Има спешен кабинет. Ние сме парламент, и моля да се спазват процедурите“, каза Георги Свиленски, цитиран от "Фокус". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!