Quantcast

Анкетната комисия за Плевнелиев влезе в дневния ред на НС

Нели Чолашка Последна промяна на 07 май 2014 в 10:13 1989 3

Росен Плевнелиев

Създаването на парламентарна анкетна комисия, която да разследва срещите на президента Росен Плевнелиев с представители на ЕРП-тата, както и с дружествата с концесия за добив на природни богатства, влезе в дневния ред на парламента за тази седмица.

Това ще е точка първа в дневния ред утре - 8 май. Интересен е фактът, че един депутат от ГЕРБ подкрепи създаването на комисията, а 5 гласуваха "въздържал се".

Зад създаването на тази комисия се крие разследване на тайната среща на президента Росен Плевнелиев с шефа на EVN във Виена преди около месец, както и факта, че е летял в един самолет с директора на "Дънди прешъс метал".

„Внесохме искането за разследване на президента, избран с измама, и по–точно на неговите съмнителни контакти с личности, които са на най-високи ръководни постове в трите ЕРП-та”, обяви миналата седмица депутатът от "Атака" Димитър Димов.

"Атака" ще настоява техен депутат да поеме ръководството на комисията.

От EVN реагираха на това с официално съобщение, в което се уточнява, че срещата във Виена е била по тяхна покана.

През последните 10 години ръководството на EVN е провело множество срещи с различни висши държавни представители, включително с президенти на Републиката, министър-председатели и министри в техните правителства, председатели на парламентарни комисии, народни представители, пише в съобщението на EVN.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.05 2014 в 14:24

Медийните и политически рупори на Трехместньiй коалиция, подкрепяни повсеместно от барековите кебапчии, правят всичко възможно за дискредитацията на може би единственият /досега/ БГ президент, който упорито отказва да влезе в сценария по обяздването на българският троянски кон от кремълският самодържец! Поздравления за г-н Плевнелиев, вече не съжалявам, че гласувах за него!

07.05 2014 в 11:30

Целта на тази комисия е да има платформа от която да се плюе по президента и президентството, както беше и с комисията за разследване на Борисов. Това е поредния плювалник на тройната коалиция.

07.05 2014 в 11:16

... окрилени от успешния военен преврат в Крим, тукашните руски петоколонници онагляха до последно и под прикритието на демократичните правила и парламентаризма планират преврат... докога ще се правиме, че не забелязваме какво се върши... защо разчитаме на честни избори, някой дал ли ни е повод... какво стана с Референдума...

... или си го Искаме този руски, СЕДМИ по ред ПРЕВРАТ?!?