Quantcast

EVN: Срещата с Плевнeлиев във Виена беше по наша инициатива

OFFNews Последна промяна на 30 април 2014 в 20:35 2710 2

През последните 10 години ръководството на EVN е провело множество срещи с различни висши държавни представители, включително с президенти на Републиката, министър-председатели и министри в техните правителства, председатели на парламентарни комисии, народни представители.

Това се посочва в прессъобщение на EVN по повод внесеното днес предложение в Народното събрание за създаване на временна анкетна комисия, която да проучи „дейността на електроразпределителните дружества и концесионерите за добив на природни богатства, както и нерегламентираните им контакти с представители на държавата и лица“.

От компанията уточняват, че срещата между президента Плевнeлиев и изпълнителния директор на EVN AG Щефан Шишковиц във Виена в края на март е организирана ad hoc, по инициатива на EVN.

„Господин Шишковиц използва възможността да информира президента за позицията на EVN AG по възникналия казус с некомпенсираните разходи за зелена енергия и да изрази тревогата на EVN AG за регулаторната среда в България. Трудностите, породени от този казус, са причина ръководството на EVN AG активно да търси диалог с всички заинтересовани страни с цел да получи възможността да представи позицията на компанията“, пише още в прессъобщението.

EVN AG изразява „дълбокото си безпокойство от факта, че нормалната практика на срещи между представители на държавата и бизнеса, използвана в цял свят, се счита за незаконна в България“.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.05 2014 в 13:26

енергийните вампири го изпяха прецедента видяха че нерегламентираните им контакти са разкрити и побързаха да си признаят хахаха

30.04 2014 в 21:54

... алооо стаканишев... евиен не беха ли клиетнт на мониката ве??? ма друго си е Сименс-АВСТРИЯ, а... я как стана заварката със Свобода и Шулц... тцтцтцтцтц...
.. па и омвито си ги бива, ма те са си газпром, ко се праите на умрели лисици... същи Петрол...

... хахахахахаха

... айде ся - за сички соц корумпета - разконспириране и пандиз-палас... с руски паспорт е незаконно да се кандидатираш за европарламента, ако не си чул...

... хахахахахахаха