Quantcast

Спират Симеоновския лифт заради паднало дете

OFFNews Последна промяна на 24 януари 2016 в 19:10 12888 20

Симеоновския лифт на Витоша.

5-годишно момченце падна от кабинка на Симеоновския лифт, съобщи bTV.

След падането от 8 метра момченцето е невредимо.

Инцидентът е станал тази сутрин малко преди първата междинна станция, когато вратата на кабинката се отваря и детето пада по лице на натрупания под лифта сняг. Бащата слиза на междинна станция и се връща пеша за момчето. По-късно кабинката е свалена от въжената линия и запечатана.

Проверяващите не могат да си обяснят как се е отворила вратата. Собствениците на съоръжението обвиниха за инцидента бащата и децата.

След 4-часов престой в „Пирогов”, изследванията показват, че петгодишният Влади е невредим. Столичната дирекция на МВР също проверява случая.

Проверката на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор трябва да приключи най-късно до 7 дни, през които лифтът няма да работи.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.01 2016 в 11:14

Отчаях се докато чятах обвинителните коментари към детето.
Прости прости хора, това че вие не сте падали незначи че всичко е наред. Явно си дисциплинирате децата с бой ,глад и мизерия. НИКАДЕ ПО СВЕТА НЕ СЕ ПОСТЪПВА ТАКА С КЛИЕНТА . В такава ситуаци идват НЕ подкупни органи и констатитат ситуацията.
Ако вратата не се отваря ей така, как вие умни глави си обяснявате факта, че детето я отворило. Вие хора сте ужастни , пускате нападателни коментари, вместо да се радват,че на малкия герой нищо му няма.
Май наскоро лифта спря за известно време, да знете, че детето е виновно, а не концисионера и плащанита под масата за стикер и печат ИЗПРАВНО.
Това че се движи незначи че всико е наред!
КОЕ 5Г ДЕТЕ ЩЕ СКОЧИ ЕЙ ТАКА ОТ 10М. Вярно сме мноооогооооо прост народ българина, не всички но тия без работа и висящи нон стоп в нета да хранят И ОБВИНЯВАЩИ ЮНАКА
.......

Радвам се че всичко е наред с малкия ЮнаК.
Желая му успехи във всички начинания.
Май се е запътил към екстремните спортове.

25.01 2016 в 15:02

Тишо е напълно прав.Аз се возя повече от 25 години на Симеоновския лифт и мога да заявя че ако пътниците си седят спокойно на местата няма да пострадат.......а това че някой е позволил детето да му се качи на главата си е негов проблем........утре ще го изпусне на Цариградско шосе....и тогава кой ще е виновем???

25.01 2016 в 11:54

Татко метнал детето си за да клепа Цеко ... а бе тролчета вие нормални ли сте?

25.01 2016 в 11:18

Къде е блял бащата?! Те скачат и от седалковите, там кой ще им е виновен?!

25.01 2016 в 06:29

Цековите тролове добре са поработили тая нощ.

25.01 2016 в 03:08

Кой е виновен? Как да знаем наистина щом при положение, че нещо се случи и всеки започва да клепа другия, заради грешките, които е допуснал.
Когато се качвам в метрото едно от обикновените неща, които правя е да отида до вратите, които не се отварят и да се облегна на тях пренебрегвайки лепенката, която ми показва, че това не трябва да го правя. Е аз го правя, защото мисля, че съм безсмъртен, явно... Рано или късно, когато твърдо и упорито пренебрегваш такива елементарни глупави забрани живота ти спретва случка, в която патиш, понякога и с цената на живота си! Е, ако все пак се отървеш някак започваш да прехвърляш вината към нещо друго, но не и към себе си.
Слава на Бог, че на детето нищо му няма, защото заради глупостите на всичка нас, децата ни го отнасят. И върху това трябва да се замислим много сериозно. Лесно ми е, когато сгреша и да хвърля веднага вината към политици, гражданско общество и какво ли още не, защото те са толкова зле, че какво толкова.... Лесно е да хвърлим вината към тези, които поддържат този лифт, към кабинката, която 100% е проблемна, към цялата обстановка, която ни обгражда. Лесно е, защото наистина този лифт е за закриване, цялата ни държава е за закриване, никой за нищо не се грижи, всеки гледа да оцелее както може, всеки гледа как да се докопа до повече кинти и т.н. с нещата, които всеки знае и повтаря всеки ден!По-добро оправдание за грешките, които допускам от това няма и ако някой ден вратата на метрото се отвори и аз падна със сигурност ще обвиня управляващите, кмета, президента и кой ли още не, защото съм скапан страхливец и не мога да понеса отговорността от решенията, които съм взел! Хора, бъдете ЧОВЕЦИ, трудно е да понасяш отговорността от грешките, които допускаме, но трябва да я носим тази отговорност. Със сигурност тази врата не се е отворила, защото хората вътре нещо са и направили, а защото този скапан лифт е в трагично състояние и буквално е опасен за хората, но това дете надали е паднало само заради безобразието на тези, които поддържат този лифт.

25.01 2016 в 01:14

Абе вие нормални ли сте бе хорааааа !?!?!? Това е 5 годишно дете, какво очаквате да го завържат за седалката ли? Значи тоя дето не си поддържа техниката е чист като сълза, а детето и баща му са виновни ? Трябва да отидете да се лекувате някъде, това не е нормално !

24.01 2016 в 23:11

Модераторчето, да знаеш, че водя видеолог, както и когато написах коментара, който беше по правилата на сайта, но не допусна да се появи! ;)

24.01 2016 в 22:48

Според мене,вратите са излишни...ако ги няма, няма да ти хрумне дории да се оглеждаш, особено ако си дете. Така риска от падане ще намалее с едни 20%, особено ако на родителя не му е хрумнало да закове краката на децата за пода докато ги облича, закопчава и т.н преди слизане. Да не говорим за глупостта му да има не едно, а цели две деца в България, без да си е избрал правилна професия като мутра или политик (в най-лошия случай, килър). Не защото хората с такива професии за застраховани от "приятни изненади", а зщотото може би помоща и реакцията на отговорните за безопастността, след инцидента щеше да е една идея по адекватна от изкривяване на фактите...

24.01 2016 в 22:33

И тук ли надушиха троловете?

Не, новината не е измислена. Детето ми е племенник и е цяло Божие чудо, че е невредимо.
Бащата е скиор и сноубордист от много много години, учил сноуборд в НСА, планинар и любител на Витоша от много години. Има доста дълъг стаж както на този, така и на всики останали (вече унищожени) съоръжения горе.
Искам някой да ми разкаже как 5-годишно дете, дори оставено без надзор, както пишат троловете по другите медии, дори само да е в кабината, как е възможно да отвори ВРАТАТА, АКО МЕХАНИЗМЪТ Е ИЗПРАВЕН??? КАК???