Бащата на момченцето, което падна от лифт: Обявявам война на "Витоша ски"

OFFNews Последна промяна на 25 януари 2016 в 08:40 30970 50

Бащата на 5-годишното момченце, което падна вчера от Симеоновския лифт на Витоша и по чудо не пострада, написа гневно писмо във фейсбук след инцидента. В текста си той обявява война на "Витоша ски". Ще си търся правата, ще съдя концесионера, обяви той пред бТВ тази сутрин.  

В социалната мрежа Станков написа/без редакторса намеса/:

Отворено писмо до "Витоша Ски"
Казвам се Любомир Станков и съм баща на 5 годишния Владислав, който днес на 24.01.2016 г. падна от лифт "Симеоновски" между 12ти и 13ти стълб!

НЕуважаеми господа,
Аз карам ски от 8 годишен на Витоша и сноуборд от 14 годишен (пак на Витоша). В момента съм на 35 години! Аз съм отраснал на тази планина! Имам два завършени семестъра в НСА със специалност "Сноуборд" (Треньорски факултет) випуск 1998 г. След като в продължение на поне 15 година виждам как умишлено унищожавате ски базата на Витоша и след като днес моят син падна от "Симеоновски" лифт поради техническа неизправност на заключващия механизъм на кабинката, съм морално задължен на Ви обявя ВОЙНА! Особено след наглото изказване на матрьошката РАДОСЛАВ ПЕЕВ по БТВ, който най - нагло посмя да твърди, че едва ли не сам съм си изхвърлил детето от лифта!

ВОЙНА не само за моето дете, а ВОЙНА за ВИТОША! ВОЙНА, да ви махна от там, за да не падне утре цяла кабинка с деца!!! Вие господа, сте нагли до безобразие! Вместо да се извините, вие вменявате вина в един от най-настървените и стари витошкари! Обещавам ви НЕуважаеми господа, да ви прецакам благата концесия, защото вие дори не се грижите за това, което е оцеляло на Витоша! Преди няколко дни падна лавина и УБИ двама човека и всички в купом ( плюс медиите), дали поради невежество или умишлено, не съобщихте къде падна тази лавина!

АЗ ЩЕ ОБЯСНЯ СЕГА, ЗА ДА Ви Го...
ЛАВИНАТА ПАДНА НА ПИСТА "ЗАЕКА" НА ОКОЛО 150 МЕТРА НАД ПЛАЦОВЕТЕ, НА КОИТО СЕ УЧАТ ДЕЦАТА ОТ ВАШИТЕ СКИ УЧИТЕЛИ!!!!!!

Лавината падна, защото цяла Витоша е занемарена и изоставена! За да могат Банско и Боровец да привличат софиянци и за да може ония ПРЕЦЕДЕНТА ПЛЕВНЯТА да прави 20 минутни рекламни клипчета на Банско! Аз разбирам колко добре му плащат, за да ближе розови дупки, но се чувствам задължен да ви приканя НЕуважаеми господа от "Витоша Ски", да го поканите прецедента на Витоша, който да спретне една реклама и на нашата планина!

Да се снима на плаца с Владислав - синът ми!Да го похвали за късмета, че е жив и да покаже как 150 метра над него и ски училищата, преди няколко дни от лавина са загинали двама човека! И още нещо НЕ уважаеми АЛЧНИ ЕНИЧАРИ, собственици на "Витоша Ски"! Как не ви е срам да взимате 20 лв. за карта на 4 или 5 годишно дете? Това са вашите бъдещи клиенти! Не го ли осъзнавате или и бизнес не знаете как се прави. ИЛИ ВИЕ САМО ЗНАЕТЕ ДА КРАДЕТЕ ??? С цялото ми НЕуважение, Любомир Станков- един щастлив баща на две деца, които ще обикнат планината ВЪПРЕКИ ВАС!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.01 2016 в 18:24

Да напомня ли за тази случка: http://old2.offnews.bg/index.php/204466/avariya-na-lift-na-vitosha-prati-tri-detsa-v-pirogov

Тогава не се разбра какво се случва.

26.01 2016 в 17:10

Първо се научи да пишеш на правилен български език, думи като "са гонят" в граматиката няма и второ за правилното писане на бг. език съществува кирилицата, чак след това коментирай родителската компетенция на човека, който си представям какъв ужас е изживял, заради поредното нехайство и безотговорност на лицата потдържащи съоръжението.

26.01 2016 в 15:36

Kak da si priznae smotanqka, 4e e ostavil decata da sa gonqt kato v gorata vutre v kabinkata, da sa biqt i nz si kakvo oshte, kato jena mu shte go obeskosti ......
GLEDAITE SI DECATA E !!!

26.01 2016 в 15:10

# 46
Галя,ти добре ли си или просто си трол на Витоша ски?

26.01 2016 в 13:06

Един такъв хипотетичен въпрос за тези които са се возили в кабинките:
Ако кабинката изобщо няма врата, а вие седите на седалката, можете ли да паднете от нея през отвореното място?

Май не, затова има надписи с инструкции за безопасност, не се изправяйте по време на движение, не люлейте кабинката, не гледайте през прозорчетата на вратите и т.н.
ама кой да ги спазва

26.01 2016 в 05:12

Този народ истрещява всеки ден повече и повече. Много ясно, че когато дадена фирма взима някъкви пари за дадена услуга трябва да се грижи за безопасността и. Това се прави, когато взимаш от тези пари трябва да отделяш и за подръжка на съоражението. Проблема обаче на тази проста граматика е в това, че наще мутри които държат подобен вид съоражения знаят функцията само прибиране , но не и изваждане. Затова и всичко се разпада и ще продължава да се разпада в тази държава. Затова и аз няма как да се завърна, защото точно от тези тарикати се спасих преди 15 години ! Айде със здраве !

25.01 2016 в 23:22

Галя,
Единственото, което промениха Витоша ски, откак купиха съоръжението е билинг и контролната система. Иначе казано отчетността при взимането на парите от клиентите. Оттам нататък - НИЩО. Само елементарна поддръжка парвят осъществяват. Темата е много дълга. Защо бе позволен монопол в ски туризма?

25.01 2016 в 23:07

Галя,
Всичко, което казваш е пълна глупост. Типично в стил ПИК и Блиц...
За да е виновен някой друг, освен собствениците на съоръжението или производителя, може да има само една причина - някой вътре в кабинката, умишлено да е повредил заключващия механизъм. Оттам нататък вината е в собственика на съоръжението или производителя. Този случай е елементарен и от правно и от техническо естество. Няма да влизам в подробности, защото очевидно тероията на конспирацята е заваладяла галения ти мозък.

25.01 2016 в 21:53

А защо обявява война? На мен всичко това ми изглежда много съмнително. Около цялата случка има прекалено много въпросителни. Например, как така няма свидетели на случилото се? Та нали разстоянието между кабинките само няколко метра. Дали детето просто не е било поставено да чака баща си на земята да го спаси и сега да се разиграва този водевил как те стояли тихо и кротко в кабинката, изведнъж вратата се отворила и детето го погълнала гравитацията. Съгласете се, че колкото и да е зле механизмът на вратата, то тя няма как да се отвори без някакъв натиск. А и дори да се е отворила сама, детето няма как да падне ако не се е надвесило от врата. Тук въпросът е къде е блял бащата, за да не види всичко това. Все пак кабинката няма и един квадратен метър големина. Всичко ти е на една ръка разстояние. Мисля, че доста се изкривява това което се случило и ни се поднася по някакъв перверзно изгоден начин.