Ангелкова: Къмпингуващите не са над закона, проверки ще има

Да запазим Корал твърдят, че ще се строи върху дюни, кметът на Царево отрича

OFFNews 22 май 2018 в 09:12 2486 1

Не знам защо тези, които къмпингуват, смятат, че са извън закона и не трябва да бъдат проверявани. Проверки ще има и това лято, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по бТВ.

Не смятам, че едни хора трябва да имат права над други хора. Тези, които къмпингуват „свободно” по плажовете, не искат да има регулация”, каза още Ангелкова. 

Според нея именно заради „група хора на прекалено крайни позиции” работна група не е успяла да разработи облекчени регулации за създаването на къмпинги у нас.

Трябва да се изготви общ устройствен план, но „когато се стартира такава процедура, се слага каруцата пред коня -  започват едни спорове, на които не им е мястото на този етап, коментира Ангелкова опасенията на природозащитници  че частен инвеститор ще заграби плажа "Корал". 

По кадастър на плажа Корал има 90 дка дюни и проектът на Общ устройствен план на Царево предвижда строителство върху тях, обяви Мирослава Петрова от сдружение „Да запазим Корал”. Според нея става въпрос за грешка, защото по закон върху дюни не може да се строи. 

Общият устройствен план все още не е готов, в момента се прави екологична оценка, не зная на какви данни се позовава събеседникът ви, коментира кметът на Царево Георги Лапчев. „Непрекъснато слушам, че ще се строи върху дюните, това е не е законно – върху дюни няма да се строи. Спрете с тези манипулации – вади се някаква информация някъде от интернет”, коментира още кметът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

22.05 2018 в 09:46

....направете два нормални къмпинга и всички които не изпълняват закона - глоба и конфискация на оборудването,а така без база и места където нормално може човек да почива,не става....
 
X

Подкастът на OFFNews