Незаконни строежи на плаж Кабакум, Ангелкова разпореди проверка

OFFNews 18 май 2018 в 11:41 3423 0

Незаконни строежи никнат на плаж „Кабакум” край Варна. Конструкциите заемат голяма част от ивицата, но никой няма представа кой и как ги издига, съобщи Нова тв. 

Министърът на туризма Николина Ангелкова разпореди експерти на ведомството да направят проверка на морски плаж Кабакум за наличие на нерегламентирани постройки. Ако проверката констатира, че постройките са нерегламентирани, Министерството на туризма ще изиска премахването им.

В общината не знаят кой е новият наемател на плажа, при тях няма внесени документи за обекта, разрешително или одобрена схема. 

Една от конструкциите е на метри от водата. Тя е дървена, няма излят бетон, но е достатъчно масивна, а до нея се е появила още една. Двете конструкции предизвикаха сериозно недоволство в социалните мрежи. 

„Извършени са две проверки”, заяви Николай Няголов от Община Варна. „При първата на всички работници, които са имали лични документи, са им съставени актове. Към момента на проверката, не е имало представители на възложителя”, обясни Няголов. При втората проверка проверяващите не са намерили работници.



    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Мъжете свършиха. Ще трябва и жените да хванем автоматите