Анализатори: Президентът се държи като Яне Янев. Цветанов е бременен със съмнения за корупция

OFFNews 05 юли 2017 в 09:21 3980 6

Снимка Ладислав Цветков, бТВ

Цветан Цветанов вероятно изпълнява някакво задание да спаси доставката на „Ф–16“, каза социологът проф. Михаил Мирчев по bTV. „Свещено право на президента е да влезе в образа на Яне Янев и да се занимава с битовизми“, контрира политологът Георги Харизанов.

Двамата коментираха словесната престрелка между президента Румен Радев и зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка със скандала за избор на изтребител за Военновъздушните ни сили. Държавният глава заяви вчера: „Цветанов не разбира нищо от изтребители, той разбира от апартаменти. Единствената връзка на г-н Цветанов и авиацията е това, че говори на автопилот – някой друг му задава курса“. Цветанов пък посъветва държавния глава да не се опитва да внушава, че има спор между него и премиера Бойко Борисов. 

„Цветанов не говори на автопилот, предполагам, че изпълнява някакво задание, за да може така да се противопоставя – трябва да се спасяват „Ф–16“-ките“, коментира Мирчев.

„Не знам откъде се прави изводът, че някой лобира в нечия страна, но в крайна сметка свещено право на президента е да влезе в образа на Яне Янев и да се занимава с такива битовизми. Според мен това сваля изключително много нивото на разговора и не подхожда на институцията“, каза Харизанов.

Според Мирчев „президентът не може да стои като благородна статуя и когато върху него се сипе мръсотия, да не отговаря изобщо. Става дума за обвинения в корупция, а президентът просто напомни, че Цветан Цветанов е много бременен със съмнения, имаше и съдебно дело, и т. н. Така че много трябва да се внимава кой кого в какво обвинява. Не може да обвиняваш някого в нещо, в което ти самият си очернен“.

„Това важи в пълна сила и в обратната посока – каза Харизанов. – Нека не забравяме, че настоящата съпруга на президента беше назначена на два договора по времето, по което той беше шеф на Военновъздушните сили, за да взема две заплати. След като всеки има някаква история, защо трябва да се води изобщо този разговор? Всеки идва в политиката със своята история“. 

„Става дума за нашата армия, за техническото ѝ превъоръжение и тук трябва да се произнасят експерти, а не да се водят такива плиткоумни диалози“, посочи Мирчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

05.07 2017 в 13:18

:)))
Гошко, Президента не се е и сетил за битовизми. Просто лениво обърса един шамар с опакото на цветанов, за да се сети да си държи езика зад зъбите, когато не му се полага да се обажда.
А че оня скочи да се обяснява "наеш ли кой съм аз бе, бе наеш ли колко съм гъст с борисов бе, бе наеш ли колко съм страшен, алоу!", и нататък по списъка с махленски глупости - не е работа на Президента. Нито чувам да му отговаря на детско-градинските напъни.

42249

3

Denis Rizanov

05.07 2017 в 12:52

гошко факира на напоителните системи, тесния експерт по тръби увити във вестник сега вече се преквалифицирал в... политолог! И сложил пластмасови цайси без диоптър, за да изглежда по-умен.
Малко са му наляли с тръбите в кратуната. Малко. Още трябва. В клиниката в Бокар не са си свършили добре работата.

10571

1

Hissarion

05.07 2017 в 09:47

Не че тия са казали нещо съществено. Парлама да става и хекспертите да запълват ефирно време.
 
X

Да помогнем на украинските деца!