Цветанов съветва Радев да не го противопоставя на Борисов: Не се пробвайте, други вече се провалиха

OFFNews 04 юли 2017 в 16:45 9222 2

Вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов публикува във фейсбук коментар по повод думите на президента Радев по негов адрес от днес.

Държавният глава каза, че "Цветанов не разбира от самолети, а от апартаменти" и че "единствената му връзка с авиацията е, че говори на автопилот и че някой друг му подава курса".

В социалната мрежа председателят на ПГ на ГЕРБ обяснява, че президентът е прав, че той наистина не е експерт по авиация, но че е настоял за създаването на парламентарна комисия за изтребителите, за да бъдат защитени парите на българските данъкоплатци.

Цветанов съветва президента да не се опитва да го противопоставя с премиера Борисов.

"Г-н Радев, не се пробвайте, други вече се провалиха. ГЕРБ е системна, устойчива партия и в нея са важни хората, не лидерите", заявява той.

Ето и пълният текст на написаното от Цветанов във фейсбук:

Приятели, публикувам тук позицията си по повод днешните коментари на президента Румен Радев по мой адрес:

Ако има политик в България, който лично и със семейството си, е бил реална мишена и жертва на войните между различните власти в България, това съм аз. Знам поуките и се научих да търся консенсус при всеки казус в парламента и не заради личното си его, а защото българите се умориха от подобни безсмислени битки. Затова ще подмина тона и обидните думи, с които днес президентът ме атакува персонално за създаването на комисията в Народното събрание, която ще анализира дали моделът "Грипен" е най-подходящият избор за военната ни авиация.

Да, прав е президентът, че не съм експерт по авиацията и никога не съм твърдял обратното.

Като председател на най-голямата парламентарна група, тази на партия ГЕРБ, която спечели парламентарните избори, с колегите сме длъжни да защитим парите на българските данъкоплатци и българската държава, защото те също не са тесни специалисти по авиация. Затова е добре комисията да бъде оставена да си свърши работата и да вземе отговорно решение, а политическият елит да слезе от небето и заедно да работим за земните, делнични проблеми на българите.

А колкото до противопоставянето ми с г-н Борисов, съветът ми е: Г-н Радев, не се пробвайте, други вече се провалиха. ГЕРБ е системна, устойчива партия и в нея са важни хората, не лидерите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

2

Denis Rizanov

05.07 2017 в 13:03

НЕ е "цитат" и не е на звъ-цвъ, а бмб. Единствено вярно е определението ти за излиянията му. Наистина са предимно с фекален отенък.
 
X

Да помогнем на украинските деца!