"Ако имаше електронно гласуване, нямаше да се стигне до хаоса в „Арена Армеец“

OFFNews 27 октомври 2015 в 22:00 3677 4

Ако имаше електронно гласуване, нямаше да се стигне до този хаос след изборите в зара "Арена Армеец". Това заяви пред БНТ депутатът от Реформаторския блок Петър Славов. 

Той подчерта, че всички членове на комисии, които са били затворени в залата, заслужават извинение, защото са износили на гърба си изборния процес и са заплатили за това с безсънието си. Славов посочи, че най-малкото, което заслужават, е да им бъде заплатено обезщетение. 

По думите му е добре тези хора да бъдат поощрени, тъй като не е ясно колко от тях биха се върнали като членове на комисии. 

Хората в избирателните комисии не са подготвени и няма необходимите обучения за това какво им предстои по време на изборите. Това е и причината да се допускат толкова грешки, каза депутатът и предложи в комисиите да има по двама души от администрациите, които да са по-запознати с процеса. 

Той подчерта, че по време на изборите е имало опит да се саботира референдума, тъй като първоначално в избирателните секции не са се раздавали бюлетини за референдума, след това - само ако си поискаш. Част от хората са били принудени да чакат на опашка втори път, за да гласуват и на референдума. 

По повод предстоящото обсъждане на промяна на изборните правила Петър Славов подчерта, че се надява да не се направи опит да се премахне преференцията, каквито опасения имат от Реформаторския блок. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови