Ако читателите на OFFNews решаваха: ДБ мачка в анкетата ни за изборите

OFFNews 11 март 2021 в 16:29 9043 0

На 5 март OFFNews стартира анкета "За кого ще гласувате на парламентарните избори на 4 април 2021?". До момента гласувалите в допитването ни са 6596, а данните са много любопитни.

Те се разминават драстично с прогнозите на социологическите агенции, което е съвсем нормално. Профилът на читателите ни няма как да съвпада с извадките на национално представителните изследвания. Нашето не е такова и отразява единствено политическите пристрастия на нашите читатели, а евентуално и целево активирани поддръжници на определени политически сили.

Според временните резултати Демократична България получава най много гласове - 1947, които са равни на 29,52% от гласувалите до момента. В повечето от прогнозите на социологическите агенции обединението между ДСБ, Зелено Движение и Да, България получава между 6% и 8%.

Второто място в допитването ни е още по-изненадващо. Заема го партия "Възраждане", която е получила 717 гласа, които се равняват на 10,87% от включилите се в анкетата. 

Третото място е за водената от Столетницата коалиция БСП за България с 9,34% или 616 гласа, а чак след тях идва фаворитът на социолозите ГЕРБ. До момента партията на Бойко Борисов печели симпатиите на 8,72% от читателите на OFFNews (575 гласа).

Съвсем близо до управляващата в момента партия е новосформираният политически проект на шоумена Слави Трифонов "Има такъв народ". През първите дни от допитването ни гласовете за него са 539 или 8,17%.

Водената от Мая Манолова, Арман Бабикян и Николай Хаджигенов коалиция "Изправи се! Мутри вън!" печели доверието на 6,11% от читателите ни. За нея са гласували 404 души до момента.

Според временните резултати от анкетата ни е супер изненадваща седмата партия, която успява да прескочи 4-процентната бариера. Това е водената от бившия депутат и настоящ тв водещ по "Евроком" Минчо Христов Куминев партия със странното име „Движение на непартийните кандидати“. Формацията печели 4,72% от вота на читателите ни или 312 гласа.

Всички останали партии получават проценти, които не са достатъчни за парламентарно присъствие.

Най-близо под чертата остава партията на бившия зам.-председател на ДСБ и бивш здравен министър Петър Москов "Консервативно обединение на десницата". Гласувалите за него са 3,57% или 236 души.

Националистическите формации ВМРО, Воля-НФСБ и "Атака" получават съответно 160, 35 и 28 гласа. В допитването ни те са изпреварени дори от партията на наградения лично от Путин русофил №1 Николай Малинов. Неговата партия "Възраждане на отечеството" е получила 172 гласа, които са равни на 2,6 процента.

2,68% или 177 души, включили се в допитването ни, заявяват, че няма да гласуват. Други 3,99% или 264 души казват, че още не са решили кого да подкрепят.

Всеки, който би желал да промени временните резултати, може да се включи в допитването ни, което ще е активно до 2 април.

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови