Адемов: Костов да си коментира бутиковата ДСБ

OFFNews 20 януари 2016 в 12:59 3018 6

Хасан Адемов

Движението за права и свободи е в процес на оздравяване, а през последните дни Иван Костов се упражнява на тема ДПС, без да споменава каквото и да е за Реформаторския блок и за бутиковата си партия ДСБ, заяви в ефира на bTV бившият социален министър Хасан Адемов.

Той попита как може Костов да говори "празнословия" по адрес на ДПС, а да не казва нищо за това какво се е случило със СДС - голямата надежда от 90-те години на българските граждани.

"Защо нищо не казва за това какво е да си в разкрачено положение: с единия крак - в управлението, с другия крак - в опозиция”, пита Адемов, провокиран от коментара на бившия премиер, че ДПС ще вземе 1/3 по-малко гласове на следващите избори.

Той твърди, че ДПС е в процес на оздравяване и случващото се е полезно за решаването на вътрешните проблеми в партията.

Според Адемов причините за отстраняването на Лютви Местан от партията са комплексни, а една от тях е опитът му да управлява еднолично.

„Нашият почетен председател (Ахмед Доган) е лидер. В ДПС лидерите се раждат, председателите изпълняват оперативната работа”, съобщи Адемов и настоя, че твърденията на Местан, че в партията са пионки, не са верни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови