Турското посолство е заплашвало областните управители на ДПС

ОFFNews 14 януари 2016 в 18:19 5654 3

Снимка БГНЕС

Янко Янков.

От турското посолство в България са позвънили на всеки един от областните управители на ДПС в страната и ги е заплашило, че който се обяви против Лютви Местан в конфликта с Ахмед Доган, ще прекрати бизнес отношенията си с него, ще спре пътуванията му до Турция и т.н.

Това стана ясно от изказването на депутата от ДПС Янко Янков пред bTV. Натискът на посолството срещу членовете на българската партия е станал в разгара на сблъсъка между бившия вече лидер на "Движението за права и свободи" и почетния му председател.

Нито един от областните управители обаче не се е поддал на натиска и малко след това Местан е отишъл в турското посолство със съпругата и багажа си. Според Янков подобни действия се предприемат само ако смяташ да търсиш убежище и си заплашен от нещо.

Спонтанното раздалечаване на Местан и други депутати от ДПС от партията им показва, че има нещо, което обществеността не знае, и че явно са намесени интереси, които са противни на българските. Янков също така каза, че доколкото знае, охраната на Местан никога не е сваляна, докато е бил лидер на партията, което значи, че той е излъгал, че НСО са оттеглили служителите си, които са го пазили.

Според него зам.-председателят на "Движението за права и свободи" се е обадил лично на Местан, за да му каже, че ще има съвет на партията в Банкя, но вместо това бившият му колега е предпочел да иде в Кърджали да агитира с турския посланик, като в момента лъже, че не е бил уведомен.

Накрая Янков подчерта, че ДПС никога не е била против нито Русия, нито Турция, както и не е поставяла интересите на тези две държави над българските.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!