АБВ този път няма да се коалира с ГЕРБ, но с БСП ще си говори

OFFNews 07 февруари 2017 в 11:38 3127 1

Снимка БГНЕС архив

АБВ и Движение 21 на Татяна Дончева днес се регистрираха в ЦИК като коалиция за участие в предстоящите избори за 26 март.

"Ако ме питате дали ще участваме в коалиция с ГЕРБ или с Веселин Марешки, категорично ви казвам „не“ - обяви след регистрацията новият лидер на АБВ Константин Проданов. За коалиция с БСП обаче Проданов не отрече и каза, че "априори може да се изключат само ГЕРБ и Марешки, защото за него те са въплъщението на всичко, което е погрешно с тяхната политическа система."

„С всички останали партии можем да водим разговори на принципна основа по платформа върху приоритети, но това ще е след изборите, когато се види всеки какъв резултат има и за какво иска да се бори“, каза още Константин Проданов.

Относно предизборните обещания на двете най-големи партии БСП и ГЕРБ Проданов коментира, че ги споделя във Фейсбук като примери какво не трябва да се обещава, тъй като голяма част от тях били "абсолютна демагогия и лицемерие".

„ГЕРБ сега обещават, че ще вдигат минималната работна заплата до 650 лв., да обяснят защо преди два месеца, когато внасяха средносрочната бюджетна рамка, предвидиха за 2018 и 2019 г. тя да замръзне на 460 лв. Какво се промени за два месеца, освен че идват избори? Как да им вярваме?“, коментира Константин Проданов.

Проданов уточни, че дори и като критична опозиция, коалицията им има какво да да даде на обществото и целите им на са на всяка цена да участват в управлението на страната.

А за какво ще работи АБВ лидерът обясни така: За стабилно повишаване на доходите в България, тъй като ниските доходи и промотирането на страната ни като евтина работна ръка са причина за демографската криза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!