АБВ: Има подозрително много невалидни бюлетини

OFFNews 08 октомври 2014 в 07:58 3658 0

Снимка Сергей Антонов

АБВ

Партията на Георги Първанов излезе със специална позиция, в която се изразяват съмнения в адекватността на разпределението на мандатите след парламентарните избори и притеснение от несъразмерно високия брой невалидни бюлетини в някои райони.

АБВ следи с особено внимание приключването на изборната процедура и въвеждането на окончателните изборни резултати в Централната избирателна комисия (АБВ), предупредиха от партията.

"Тези избори страдаха отново от редица тежки организационни пороци. От липсата на адекватно противодействие на купуването на гласове и корпоративния натиск, през напълно неприемливата, бавна и рискова процедура по получаване на резултатите от избирателните комисии, през неяснотите и липсата на адекватна информация за методиката за разпределение на мандатите, до съмненията в коректното преброяване на вота и неговото обобщаване", пише в позицията на партията.

Оттам предупреждават, че няма да позволят злоупотреба с вота на българските граждани.

"Поради това в следващите часове ще се обърнем към ЦИК с искане за проверка по несъразмерно високия брой невалидни бюлетини в някои райони и за изясняване на всички процедури по обобщаване на гласовете и разпределението на мандатите", подчертават от АБВ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови