30 европейски работнически партии заклеймиха българския антикомунистически закон

OFFNews Последна промяна на 02 декември 2016 в 17:21 8547 8

30 работнически и комунистически партии от Европа осъдиха новия български антикомунистически закон и декларираха солидарност с българските си другари.

Партиите от Европейската комунистическа инициатива настояват за незабавно оттегляне на антикомунистическия закон и заклеймяват "всяко преследване на комунистите и тяхната дейност, идеология и символи."

Централата на Инициативата на комунистическите и работнически партии се намира в Атина и в момента се координира от парламентарно представената Комунистическа партия на Гърция (KKE). От българска страна представители в "Инициативата" са Съюзът на комунистите в България и Партията на българските комунисти - членове на коалиция "БСП Лява България".

В позицията на 30-те работнически и комунистически партии от Европа срещу приетите на 24 ноември от българския парламент на първо четене изменения и допълнения на Закона за обявяване на комунистическия режим за престъпен се посочва:

"Тази нова антикомунистическа офанзива е интегрирана в целите на Европейския съюз и буржоазните правителства да подменят и пренапишат историята, като преследват комунистическите партии и комунистите, криминализират тяхната активност и забраняват комунистическата идеология. Усилията са насочени към съзнанието на младите хора, което систематично се облъчва с антикомунизъм, с клевети срещу държави, в които е изграден социализъм, както и с оправдаване на нацистко-фашистките престъпления.

Колкото повече се увеличава антинародната и антиработническа офанзива на европейските правителства, толкова повече те прибягват до груб антикомунизъм. Техните усилия няма да успеят. Великата октомврийска революция преди 99 години показа, че хората могат да избират социално-икономическа система, която да служи на техните интереси, че те могат да вземат нещата в свои ръце и радикално да променят живота си.

Ние изразяваме нашата солидарност с българските комунисти и искаме незабавно оттегляне на антикомунистическия закон и всяко друго преследване на комунистите и тяхната дейност, идеология и символи.

Антикомунизмът няма да мине!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

59994

7

Red or Dead

02.12 2016 в 19:58

БРАВО.......ДРУГАРИ.....ВЕНСЕРЕМОС....ПОБЕДА БУДЕТ ЗА НАМИ........

9530

2

Traqn Savov

02.12 2016 в 17:38

В страни където никога не е имало комунизъм заклеймиха страна която се отърва от комунизма..