25-годишният Георг Георгиев от ГЕРБ стана зам.-министър

OFFNews 12 май 2017 в 13:13 25224 4

Снимка Сергей Антонов

Лидерът на младежите ГЕРБ - 25-годишният Георг Георгиев, става зам.-министър в МВнР. Той беше сред най-активните депутати в миналия парламент и беше изненадващо, че не влезе в парламента отново. Георгиев е бакалавър по политология и магистър по политическо консултиране от СУ „Св. Климент Охридски“. Професионалното му развитие стартира в сферата на европейските въпроси като сътрудник на български евродепутати, а през 2014 г. е избран за народен представител в 43-ото Народно събрание.

В Министерството на външните работи са назначени четирима зам.-министри. 

Юрий Щерк има дългогодишна дипломатическа кариера. В периода 2011-2012 г. е посланик в Израел. Бил е постоянен представител на България в Съвета на Европа, а също така е ръководил Делегацията на ЕС в Узбекистан. Завършил е международно публично право в Московския държавен институт по международни отношения. Специализирал е дипломатическо обучение в института „Хувър“ към Станфордския университет в САЩ.

Тодор Стоянов има дългогодишна кариера в МВнР. От 2012 г. до 2016 г. е посланик на България в Португалската република. Бил е временно управляващ българското посолство в Рим и генералното консулство в Милано. Магистър е по международни икономически отношения от УНСС.

Емилия Кралева е дипломатически служител в МВнР от 1992 г. В периода май 2012 г. – октомври 2016 г. е посланик на България в Гърция. Завършила е СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност история и втора специалност английски език.

Двама зам.-министри са назначени в Министерството на земеделието, храните и горите.

Цветан Димитров поема за трети път този пост, като преди това е бил заместник-министър в първия и втория кабинет на Борисов.

Атанас Добрев е бил парламентарен секретар в Министерството на земеделието и храните, а през 2014 г. става директор на дирекция „АОЕУ“ във ведомството, след като дълги години е работил в ДФ „Земеделие“. Магистър е по стопанско управление от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. 

Мирослав Ненков официално е назначен за зам.-министър на здравеопазването. Той обяви по-рано днес, че е приел да поеме поста. Ненков беше здравен министър в служебното правителство на Георги Близнашки, а служебния кабинет на Марин Райков беше зам.-министър на здравеопазването. 

Ненков е назначен на мястото на д-р Стоил Апостолов, който беше назначен и уволнен само ден след това заради телевизионен репортаж, в който бе показан спорен случай в бургаска болница.

Султанка Петрова е назначена за заместник-министър на труда и социалната политика. Избрана е за народен представител в 43-ия парламент. Доктор е на педагогическите науки и магистър по социални дейности от СУ „Св. Климент Охридски“.

За заместник-министър на културата е назначен Румен Димитров, който е заемал същата длъжност и в периода 2001-2002 г. Бил е директор и главен художествен ръководител на Държавния пътуващ театър – София и на Драматичния театър „Кр. Кюлявков“ – Кюстендил. Завършил е актьорско майсторство в НАТФИЗ, специализирал е и мениджмънт в сферата на културата.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  21061

  1

  рамбо

  12.05 2017 в 21:42

  За какво им е изобщо това министерство? Достатъчно е да има 1 телефонистка, която да приема нарежданията от Брюксел и САЩ и да ги носи до Борисов. Ние самостоятелна външна политика нямаме

   
  X

  Защо марихуаната е забранена?