Борисов уволни зам.-министър заради "Господари на ефира"

OFFNews 11 май 2017 в 10:07 16957 3

Министър-председателят Бойко Борисов освободи Стоил Апостолов, заместник-министър на здравеопазването, назначен преди ден. 

Решението на премиера е взето след излъчен в телевизионно предаване репортаж за нередности и злоупотреби в лечебното заведение, на което Апостолов е бил управител, съобщиха от "Дондуков" 1. 

Снощи предаването "Господари на ефира" излъчи репортаж за фалшиви операции, извършвани в бургаската болница "Бургасмед", чийто е бил управител Стоил Апостолов. Към предаването се обърнала жена, претърпяла злополука и се е наложило да бъде оперирана. Вместо това обаче са й направили просто пункция на коляното. В епикризата ясно пише, че на жената й е направена операция и дори се посочват подробности около интервенцията, която всъщност не е била извършена.

Стоил Апостолов е част от квотата на ГЕРБ. На последните избори той е в листата на партията в Пазарджик. Апостолов е приближен до бизнесмена Михаил Тиков, собственик на "Бургасмед". Той е бил шеф и на МБАЛ "Проф. Димитър Ранев" в Пазарджик, собственик на 75% от която е Тиков.  

Бизнесменът притежава няколко болници в цялата страна, най-голямата от които е "Софиямед". Тиков е собственик и на "Булфарма" - един от най-големите дистрибутори на лекарства у нас. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

3

Nik68

11.05 2017 в 10:58

Една бивша министърка я беше намерил на "детелината" до В.Търново.

21061

2

рамбо

11.05 2017 в 10:32

Подозирам, че ако се поразрови някой за всички от новоназначените ще може да се направи някое подобно предаване. Но така е като се набират министри от партийни конференции и общоградски митинги, според това кой вика най-силно

16008

1

Nik68

11.05 2017 в 10:21

Обколил България да директорства. Като нормален финиш се оказал зам. министър. И щрак в гоподари на ефираааа. Хубаво го уволнил Борисов, ама още по-хубаво щеше да е да знае кого назначава.