Борисов назначи още осем зам.-министри на пет министерства

ОFFNews 10 май 2017 в 16:45 6063 3

Снимка БГНЕС, архив

Премиерът Бойко Борисов подписа заповеди за назначаването на осем заместник-министри в пет министерства. Предложенията са на съответните министри по ресори.

В Министерството на отбраната заместник-министър става Атанас Запрянов, който заемаше същия пост от юли 2016 г. до януари 2017 г. За заместник-министър там е назначен и Анатолий Величков – депутат в 37-ото и 38-ото Народно събрание, член на Комисията по външна политика, който от 2002 г. работи в ПОК „Съгласие“.

В Министерството на вътрешните работи на поста заместник-министър се връща Красимир Ципов, който заемаше длъжността и в предходното правителство с премиер Бойко Борисов. Стефан Балабанов също става заместник-министър в МВР. От 2011 г. той е заместник-кмет на община Пещера. Бил е и началник сектор „Криминална полиция“ в ОДМВР – Пазарджик и началник РПУ в Пещера.

Евгени Стоянов става заместник-министър на правосъдието. Той е бил прокурор в Софийска градска прокуратура, а от 2016 г. е съдия в Административен съд София-град.

Заместник-министри на здравеопазването стават Стоил Апостолов и Лидия Нейчева. Апостолов е завършил Медицинския университет в Пловдив –специалист по „Анестезиология и реанимация“. Работил е и като управител в лечебни заведения в Пещера, Пазарджик, Бургас. Лидия Нейчева е заемала поста на заместник-министър на здравеопазването за различни периоди през 2013 г. и 2014 г.

Габриела Козарева е назначена за заместник-министър на младежта и спорта. От 2015 г. тя е директор на дирекция „Спортна инфраструктура и управление на държавното участие“ в министерството. Завършила е Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, магистър по право.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

3

Denis Rizanov

11.05 2017 в 08:41

На едноклетъчни организми не отговарям.
Тъпи въпроси от рода "Е щом мразиш боци занчи подкрепяш корни" са обида за този форум. Замисли се над това.
Всъщност... недей.
Ти си едноклетъчен.

42249

1

Denis Rizanov

10.05 2017 в 16:55

Стига с тия "зам-министри" бе!
Аман от замове! Тоя е като кмета на Пловдив. Да натика всички негови активисти на топло и държавно място!


Ето ви една добра новина:
Главният военен прокурор на Израел заяви, че е хомосексуалист и се гордее с това. Шарон Афек каза, че сексуалната му ориентация никога не е пречила в службата му.

Виждате ли какъв главен прокурор имат евреите? А?
А ние? Ние кога?
Барем един свестен хомосексуалист да си бяхме избрали за Премиер! А то какво, обикновен пед.... пак!