Борисов: Вече имаме над 300 км магистрали, до дни пускаме „Марица“

OFFNews 22 октомври 2015 в 19:07 5936 8

Снимка БГНЕС

С лотовете на „Струма“ вече имаме над 300 км магистрали. След няколко дни ще пуснем и магистрала „Марица“. Това обяви премиерът Бойко Борисов при откриването на Лот-2 на магистрала „Струма“.

На откриването присъства и президента Росен Плевнелиев. 

Като гледам каква е гладка, няма наклони - изкушава за по-бързо каране, откриването на магистралата е в полза на туризма в района, коментира премиерът.

„Тук правя една голяма услуга на колегите от БСП, които казват, че асфалтът не се яде. С днешното откриване им давам по-голям старт за предизборната кампания, да са по-силни в доводите си, че ние само строим“, каза премиерът.

Утре откриваме с министър Москов една мини ядрена централа. Това, което десетилетия наред десетилетия се докарваха изотопи от чужбина в Александровска болница. Ще видите какво съоръжение стартира утре. Така, че не са само асфалта, жп линиите и пречиствателните станции. Стараем се, във всички сфери, но благодаря на всички партии, подчерта той.

Регионалният министър Лиляна Павлова пък обяви, че с откриването на Лот-2 на „Струма“ се е осъществила мечтата за магистрала между София и Благоевград.

Така придвижването между двата града ще става само за 40 минути, каза тя.

Павлова подчерта, че участъкът е бил най-сложният обект до момента с два тунела и седем сложни съоръжения, едно от които е виадукт с височина над 50 м. Два големи паркинга в участъка на магистралата ще бъдат превърнати в специални тържища, на които земеделски производители да могат да продават продукцията си, допълни министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!