Автомагистрала "Хемус" с 5 км по-дълга от днес

OFFNews Последна промяна на 03 август 2015 в 07:40 5774 5

Участъкът Белокопитово – Каспичан от автомагистрала „Хемус“ и най-големият у нас пътен възел – „Белокопитово“, през който ще се осъществява връзката с първокласните пътища Русе - Варна и Коритна - Белокопитово, ще бъде открит днес, съобщиха от МРРБ. 

Общата дължина на отсечката е 4,898 км.

В присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров при пътен възел „Белокопитово“ ще бъде отслужен водосвет за здраве и безаварийно пътуване по новия магистралния участък. На церемонията са поканени министър-председателят Бойко Борисов, областният управител на Шумен Донка Иванова, кметове от региона и др.
Проектът за изграждане на близо петкилометровия участък между Белокопитово и Каспичан от АМ „Хемус“ е реализиран по програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“ и е изпълнен изцяло със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за близо 66 млн. лв.

Изпълнител на обекта е „АМ Черно море” АД. Строителният надзор е осъществен от „Пътинвестинженеринг” АД. Проектант е „Пътпроект“ ЕООД.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови