Втора екзекуция за иранец, намерен жив в моргата

Последна промяна на 17 октомври 2013 в 11:53 6711 24

Смъртна присъда чрез обесване
Смъртна присъда чрез обесване

Мъж от Иран ще бъде екзекутиран повторно, след като първата му екзекуция се оказала неуспешна и осъденият бил намерен жив в моргата, съобщава "Евронюз".

Алиреза М. бил обвинен в разпространение на наркотици и осъден на смърт миналата сряда. След процедурата по обесване, която продължила около 12 минути, мъжът бил обявен за мъртъв от съдебен лекар.

На следващия ден работници в затворническата морга открили, че Алиреза диша и той бил отведен в болница по спешност.

Въпреки невероятния късмет на подсъдимия съдът в Иран се произнесъл, че мъжът трябва да бъде екзекутиран отново.

Международната правозащитна организация "Амнести интернешанъл" обяви, че ситуацията е "отвратителна" и поиска повторна екзекуция да не се провежда.

Смъртната присъда в Иран е разрешена, като правителството там е екзекутирало над 560 души само за тази година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.10 2013 в 16:26

Аз съм толерантен човек, защото имам ресурси да си го позволя.
Виждал съм и руси хиджабки, но честно казано не зная, кое ми е по-досадно: ограничеността на мисленето на религиозните фанатици или злеприкриваното им лицемерие.

18.10 2013 в 07:07

От векове е така. :) :) Колко ли пъти се е налагало да ги бесят по два пъти?

18.10 2013 в 01:11

Landser да беше се сдържал мойто момче, защото сега се изложи много. Значи викаш всички, които не харесваш на въжето а? Печалбите от продажба на оръжие в световен мащаб са по-големи от печалбите с наркотици. Оръжията причиняват мигновенна смърт в повечето случаи .САЩ са най-големия производител и търговец на оръжие ,следователно всички държавници трябва да ги обесят. През Иран минава голяма част от хероина за Европа не без покровителството на правителството. Смъртната присъда обслужва от една страна религиозната пропаганда и от друга монополът на правителството в протекцията на каналите. Та мотивите за смъртна присъда в Иран са съвсем различни от твоите.
И вземи поживей малко повече преди да пращаш с лека ръка хора на въжето.

17.10 2013 в 21:41

Е това го няма никъде !?! По цял свят и от край време неуспешната екзекуция не се повтаря !
Иначе харесвам Иран.

17.10 2013 в 15:23

Маѝсторе,по твоѝта логика и Крумовите закони,целият Парламент,трябва да ходи с една отрязана ръка...не,че няма да е добре,ама...а на Михаил Миков,да му резнеме кратуната(щото е празна)и да я използва Боѝко за чаша...

17.10 2013 в 14:46

Афганистан държи 1во място по производство и износ на хероин. В момента всичко това е санкционирано от САЩ и фактически САЩ е най-големия търговец на херца в света, а и на оръжие, но това е друго.
"А ако детето ти е умряло от дрога проблема обикновено не е в пласьора, а в държавните протекции на тоя бизнес."
Ханку, извинявай, ама ти си малоумен. Да, държавните протекции са "голямо" нещо в тоя бизнес, не отричам. Това, че алчния дилър е смесил с лайна материала е негов проблем, това че детето ти е взело кофти материал е на детето и твой проблем. Та ти обвиняваш държавата за всеки проблем бе, един път проблема в тебе потърси ли го? Неолиберални политически негратмоници като тебе сте проблема. Цяло лято пяхте и танцувахте пред НС и какво? Сега, знам ти риториката и ти казвам, че не подкрепям нито едните, нито другите, всички са за въжето! Ама вярно, че ти беше против.
Ми да ти пратим Михаил Лещарски, Недялко Момата, бащата на изнасиления Сашко, Илия Илиев – педофилът убиец от Нови Пазар? Превъзпитавай ги бе, (на)дървен философ!
Следя коментарите по темите от няколко месеца, ама тоя път не се сдържах, говорите 5 за 6

17.10 2013 в 14:25

Значи, когато държавате извършва протекция по разпространението на наркотиците и децата ни умират - това е проблем в Държавата.
Но когато държавата не е в леглото с нарко-бизнеса и наказва безцеремонно подобни тумори на обществото - това пак е проблем, нехуманно е и т.н.
Вие сте прост пълна шега Ханку бе Брат.
Крумовите закони и те са нехуманни, нали? Затова не е имало престъпления и кражби по онова време - и това заради нехуманните закони!
А глупостите ти за екзекуции поради всевъзможни причини (за викане срещу правителството или уличаване в хомосексуализъм) са просто жалки! Пропагандата на CNN, NBC, FOX - не тук моля!

17.10 2013 в 13:44

Ти си сЪдистка, а Ханку - ентелигентен пидал - лика -прилика :)
Ханку, измежду "бежанците", които ти така "хуманно" защитаваш, има и много иракчани.Що не си ги прибереш у дома?

17.10 2013 в 13:23

Жалко, че не ме познаваш, нали?! А да знаеш каква съм малка,сладка, руса съдистка!

17.10 2013 в 13:15

В момента иранците са в някакво трагикомично копиране на пуританизма от 17-18 век, дано си осмислят глупотевините по-скоро.
Полезно е обаче да повече хора да гледат документалните филми на Ян Гиу по "Виасат Хистъри" има да научат полезни неща.
Примерно какво става ако се приложи Библията директно като източник на наказателното право.
 
X

Парламентът на живо