Вицовете оживяват: Съдията, блокиран от САЩ заради корупция, си тръгва от работа с торба от супермаркет (видео)

OFFNews 05 февруари 2020 в 22:14 30759 7

Снимка nova.bg

Понякога реалността е по-непредсказуема дори и от въображението. След като седмици наред десетки българи правеха колажи в социалните мрежи как министърът на отбраната Каракачанов "носи" на официални срещи торба от супермаркет, един видеокадър днес доказа, че шегите понякога стават реалност.

Човекът с торбата обаче не е Каракачанов, а Андон Миталов - съдията от Специализирания наказателен съд, който стана първият българин със забрана за влизане в САЩ заради "участието му в сериозна корупция". В качеството си на длъжностно лице Миталов е участвал в корупционни действия, които подкопават върховенството на закона и сериозно компрометират независимостта на демократичните институции в България, съобщи държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео.

Операторите на Нова телевизия са успели да снимат съдията от Специализирания наказателен съд днес към 17.30 ч., когато е напуснал работното си място.

Пред репортерите той отказва да коментира съобщението на Помпео. Вижда се как веднага влиза в такси, придружен от дама. 

Но най-любопитен е друг детайл - въпреки критичния момент и репортерското внимание, съдия Миталов здраво е хванал торба от супермаркет. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

7

Petia Nikolova

12.02 2020 в 22:08

Е, ся, пък вие, нъл трябва са яде. Случил на промоция.

10372

6

elbarbudo

06.02 2020 в 21:12

Не го псувайте йончев много, все пак затова му плащат.

705

5

order

06.02 2020 в 15:40

Ченалова: САЩ проведе ли разследване по секретната грама на Байърли за сенчестите връзки на Борисов?
https://mobile.frognews.bg/article/190808/

..... Беше ли проведено разследване по секретна грама на американския посланик Джон Байърли от 2006 г. в която се описват сенчестите връзки на бъдещия тогава премиер-Бойко Борисов и се говори за участието му в незаконни дейности.
... В грамата се посочва , че Борисов е свързан със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини. Смята се, че Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия Борисов.

Защо при тези данни Борисов не е санкциониран??????

23293

3

Стефан

06.02 2020 в 00:30

Да, тъпизъм. Докато новината е, че значи американците вече смятат своите интереси, и своето квази, и прецедентно законодателство, за априорно валидно на нашата територия. А нашият премиер, в паника се оправдава пред своята приятелка от Козяк.
Макар да не знам защо - нали са приятели.
Може пък да му е намекнала колко папки имат пък за него. И че първият транш от 2 милиарда за уж изтребители, вече изтича.
Верно жалка работа.

15509

2

Бухльо

05.02 2020 в 23:09

Офф...
За да "блеснете" с остроумие, понякога произвеждате новини, достойни за клюки.ком. Торбата е най-важна...
Имахте няколко часа да подготвите малко по-подробен материал за историята на този съдия, да дадете някой анализ за причините за блокирането му. Вие обаче - торбата...пазарски манталитет.

11769

1

Dafack

05.02 2020 в 22:28

Това носле говори само едно... КОРУПЦИЯ