Ученичка излюпи пиленца от пъдпъдъчи яйца, купени от магазина

OFFNews 04 септември 2023 в 15:09 5049 0

Зара с излюпените пиленца.

Снимка Личен архив

Зара с излюпените пиленца.

Ученичка е излюпила две пиленца от кутия с пъдпъдъчи яйца, които е купила от местен супермаркет в град в английското графство Голям Манчестър, пише Би Би Си.

13-годишната Зара инкубирала яйцата от "Сейнсбъри" в аквариума на домашната си костенурка в продължение на три седмици, като ги обръщала по четири пъти на ден. В крайна сметка те се излюпили: Пебълс се появил в петък, а Спекълс - на следващия ден.

"Не вярвахме, че ще се случи. Това е невероятно", диви се майката Клеър Сътклиф.

Подбудите на Зара да опита начинанието вероятно са свързани с желанието ѝ да има още домашни любимци. Тя молела за това родителите си, нищо, че семейството вече има куче, три котки, две червеноноги костенурки и богомолка. Докато пазарували в супермаркет, тя забелязала кутия с пъдпъдъчи яйца, на които пишело "Free to Fly", прочела, че те могат да бъдат излюпени и платила необходимите 4 паунда. Проверката показала, че рекламата не лъже.

Момичето явно е наследило любовта към животните от майка си. 48-годишната г-жа Сътклиф работи като гледач на домашни любимци.

"Всичко това е заслуга на Зара. Тя е такава любителка на животните. Говореше за това от месеци и ние не вярвахме, че ще се случи. Да се излюпят две от яйцата е нещо изключително", коментира майка ѝ.

Радостта от излюпването на яйцата обаче била помрачена, тъй като Спекълс се разболял и не е ясно дали ще оживее. "Зара е много разстроена. Снощи е спала само четири часа, а тази сутрин трябваше да отиде на училище. Горкото пиленце не е много добре. Ще заведа Спекълс на ветеринар, но не сме много обнадеждени", признава майката.

По-малки от кокошите, пъдпъдъчите яйца се смятат за деликатес в много части на света. Те са с големината на много голяма маслина и имат кафява черупка на петна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови