Учен от Харвард: Раят съществува, видях го

Елица Мартинова 11 октомври 2012 в 13:53 12372 9

Ибън Александър, Снимка: Reuters
Ибън Александър, Снимка: Reuters

Доктор Ибън Александър е преподавател в Медицинското училище на Харвард и има безупречна репутация като неврохирург.

Макар че винаги е определял себе си като християнин, Александър никога не е вярвал в съществуването на рая.

През 2008 г. обаче идва седмица, която променя напълно живота му. Той се разболява от менингит и изпада в кома.

След седемте дни, прекарани в това състояние, неврохирургът твърди, че се е докоснал до живота след смъртта и е видял рая.

„Според сегашните медицински разбирания за устройството на мозъка няма никакъв шанс по време на кома да съм изпитал дори частица от напълно реалистичната одисея, която преживях“, казва самият Александър пред американския седмичник „Newsweek”.

В статията неврохирургът отговаря на един от най-важните въпроси на съвремието ни: Ако има рай, как изглежда той?

Александър споделя, че в началото е усетил как се носи над облаците, където е видял прозрачни, блестящи същества, които плават свободно в небето.

Той твърди, че е бил придружен от непознато същество от женски пол, с което е успял свободно да общува чрез силата на мисълта.

Александър успява да си спомни и посланията, които блестящите създания са му изпращали:

„Ти си обичан и ценен дълбоко, завинаги. Няма от какво да се страхуваш. Няма как да сгрешиш“, превежда приблизително общуването си прозрачните същества неврохирургът.

Той твърди, че заедно със създанията са отпътували до безкрайно и тъмно пространство, което му е донесло усещането за покой. Хирургът смята, че това пространство е домът на Бог.

След като се събужда от комата, Александър успява да намери съмишленици единствено в църквата и става дълбоко религиозен.

„Все още съм лекар и съм човек на науката също толкова, колкото бях и преди комата. Но дълбоко в себе си съм напълно променен, защото успях да се докосна до онова, което стои в основата на света. Мога със сигурност да твърдя, че си заслужава да положим усилие, за да достигнем до същността на нещата“, твърди Александър.

Необичайните преживявания на учения от Харвард са описани в книгата „Доказателство за рая: Пътуването на един неврохирург в отвъдното“, която ще излезе на пазара на 23 октомври.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!