Quantcast

Трима българи тръгват с яхта около света

OFFNews Последна промяна на 22 април 2014 в 17:47 1595 5

"Идеята e трима души, на обща възраст 210 години, да направим нещо, което не е правено отдавна". Така един от членовете на българския екипаж "Тримата мускетари" коментира плановете на групата за околосветско пътешествие с яхта, предаде БНР. 

Тримата българи планират околосветски воаяж с цел да популяризират България. Кръстили са групата си "Тримата мускетари", защото и тримата са с мустаци. Първоначално идеята хрумнала на Павел Дойчев, но в последствие с реализацията ѝ са се ангажирали близо 10 души, сподели Дойчев за Българското национално радио. 

"Идеята е първо трима души, на обща възраст 210 години, да направим нещо, което не е правено отдавна. Второ, да не се направи с цел лично обогатяване или с цел да се докаже на някой нещо. Всички трудности, свързани с плаването по океаните, са безспорни, знаете, но ние не искаме това да е важното. Нашата основна цел е много вдъхновяваща", каза мореплавателят.

Целта е, където отиваме, не да направим най-бързото преплаване, а може би най-бавното, да представим България по света, включително и в най-отдалечените краища на планетата, като организираме срещи и с българските общности, и с местни хора, и с туристи случайни. Промоцията ще се осъществява с мултимедийна и аудиотехника с изпълнение на материали за българската култура, археология, фолклор, изкуство, природа и всички аспекти на духовното ни наследство. Предвидили сме също онлайн излъчвания за плаването, също така искаме да имаме и радиовръзка, тъй като онлайн невинаги е възможно." 

Засега са планирани срещи с български общности на 24 места по света. Очаква се пътуването да продължи около година и половина.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.04 2014 в 18:07

Трима педераса правят свадбено пътешествие ,меден месец,айдеее пак станахме известни,какъв секс ще падне на тази прогнила лодка страх ме хваща,поне една жена да бяха взеле да не стават за резил,те и глухите и слепите разбраха за какво са тръгнали старите пръдльовци)))

23.04 2014 в 17:35

Някой спомня ли си за Коко Джамбазов?

23.04 2014 в 17:24

В най-добрия случай и 3-мата на по 70 години. Егати! На бой отиват само страците. Младите гледат да минат тънко...

23.04 2014 в 17:24

В най-добрия случай и 3-мата на по 70 години. Егати! На бой отиват само страците. Младите гледат да минат тънко...

22.04 2014 в 22:00

Успех!Дано не им тежи "славата" на българските яхтсмени около испанските брегове.