Тръмп изкара едни от най-запомнящите се заглавия в световните медии (Видео)

Ирина Евгениева 24 април 2020 в 17:38 6166 0

Днешното предложение на американския президент Доналд Тръмп хората болни от коронавирус да бъдат инжектирани с дезинфектант, а телата на пациентите да бъдат подлагани на ултравиолетова светлина предизвика множество реакции. Той бе остро критикуван и от медицинската общност в страната. А световните медии изкараха едни от най-впечатляващите и запомнящи се заглавия по повод изказването му. 

Вчера на пресконференция Уилям Блейк, който отговаря за вътрешната сигурност, представи проучване, коeто показва, че коронавирусът отслабва, когато е изложен на топлина и светлина. Според проучването белината може да убие вируса в слюнката или дихателните течности в рамките на пет минути, а изопропиловият алкохол може да го убие още по-бързо. Малко по-късно американският президент пое нещата в свои ръце и предложи тези открития да бъдат тествани.

Ето и заглавията в медиите: 

На най-видното място "Independent" написа: "Новините Тръмп на живо: Лекарите приканват населението да не слуша президентските "самоубийствени" дезинфектантски съвети". 

"The Telegraph" написа: "Медиците реагират с ужас, тъй като Доналд Тръмп твърди, че инжектирането на дезинфектант би могло да лекува коронавирус". 

Заглавието в "CNN": "Тръмп, вечния търговец се опитва да пласира опасни лекарства за коронавируса". 

"Коментарите на Тръмп подтикват лекарите да предупреждават срещу поглъщането на белина", това написа "The Washington Post". 

"Daily Mail" написа: ""Инжектирали ли сте си Детол днес?": В Twitter безмилостно се подиграха с Доналд Тръмп за предложението му, че COVID-19 може да се лекува чрез инжектиране на дезинфектант". 

Заглавието в "Тhe Guardian" е следното: "Коронавирус новини на живо: Експертите отхвърлиха теорията на Тръмп за дезинфектанта".

"Аз съм президент, а вие сте фалшиви новини": Доналд Тръмп избухна, призовавайки за тестване на инжекции с UV лъчи и  дезинфектант, които ще убият коронавируса", написа "Deadline".

"NBC News" изкара заглавието: "Тръмп предлага "инжектиране" на дезинфектант, като средство за борба с коронавирус и за "почистване" на белите дробове". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!