"Тайм" посвети корицата си на „Ефектът Анджелина“

Последна промяна на 16 май 2013 в 15:55 1648 5

Корицата на
Корицата на "Time" с Анджелина Джоли

Авторитетното списание "Тайм" посвети корицата и новия си брой на Анджелина Джоли и двойната мастектомия, на която актрисата доброволно се подложи заради висок риск от рак.

Целта на темата на броя е чрез личната история на Джоли да насочи фокуса към генетичните изследвания, които могат да предотвратят разболяване от коварната болест при много пациенти.

Джоли не е единствената напълно здрава жена, пожелала да се подложи на мастектомия, но с действията си тя безспорно поставя генетичните тестове в светлината на прожекторите. Покрай трудния й и на пръв поглед шокиращ избор много жени по света за пръв път разбраха, че генетични тестове могат да изчислят риска от развиване на рак на млечната жлеза и рак на яйчниците. Премахването им снишава значително този риск, показа Джоли и обяви, че не се чувства по-малко женствена, а по-силна, защото е взела важно решение в името на децата си.

 Повечето жени, които се подлагат на мастектомия, го правят, за да се отстранят раковите образувания от тялото си, но Джоли представи пред света една не толкова известна, но ефективна процедура. От "Тайм" смятат, че много жени ще последват примера й и ще се подложат на генетични изследвания. Затова и са кръстили главната си статия „ Ефектът Анджелина“.

 

 

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.05 2013 в 14:47

Звучи добре на думи, но всъщност е просто далечен и нереален медиен бум. Щом Анджелина си е направила тестовете плюс пластиката, значи го има като медицински услуги и тя не е открила топлата вода. Вероятно има и други богато жени, които са го правили. На този етап това са неспотижимо скъпи процедури, които просто няма как да стигнат до мен и теб, а вероятно няма да достигнат и до внуците ни. С което дискусията се изчерпва.

17.05 2013 в 13:53

Малките лични постъпки днес могат понякога да повлияят на цели процеси. Представи си, Пиле, ако със това си действие даде нов тласък на науката в тази насока, на информираността на много хора и отговорността им към здравето си, може би е предотвратила стотици смърти в бъдеще. Колко наши звезди-чки биха могли да се похвалят с нещо подобно някога?

17.05 2013 в 09:54

Важно, колко да е важно? Колко човека в САЩ (за тук даже и не питам) могат да си позволят финансово тези генетични тестове?
Какво е посланието - да има един метод от бъдещето, кооито може да ви помогне, но няма да стане, защото сте бедни. Гледайте, каква диагностика не можете да си позволите и подсмърчайте. На леля Гена от Долно **йно с рак на гърдата как й помага "историческия" избор на Анджелина, освен още веднъж да й напомни, че здравето е пари, какви то тя няма.

16.05 2013 в 17:40

едното се образУва, другото се образОВа;-)

16.05 2013 в 17:39

образувания се пише, не образования. Образование е друга дума.
Поздравления за статията, защото е важно.