"Тайм" посвети корицата си на „Ефектът Анджелина“

16 май 2013 в 15:55 2214 5

Корицата на
Корицата на "Time" с Анджелина Джоли

Авторитетното списание "Тайм" посвети корицата и новия си брой на Анджелина Джоли и двойната мастектомия, на която актрисата доброволно се подложи заради висок риск от рак.

Целта на темата на броя е чрез личната история на Джоли да насочи фокуса към генетичните изследвания, които могат да предотвратят разболяване от коварната болест при много пациенти.

Джоли не е единствената напълно здрава жена, пожелала да се подложи на мастектомия, но с действията си тя безспорно поставя генетичните тестове в светлината на прожекторите. Покрай трудния й и на пръв поглед шокиращ избор много жени по света за пръв път разбраха, че генетични тестове могат да изчислят риска от развиване на рак на млечната жлеза и рак на яйчниците. Премахването им снишава значително този риск, показа Джоли и обяви, че не се чувства по-малко женствена, а по-силна, защото е взела важно решение в името на децата си.

 Повечето жени, които се подлагат на мастектомия, го правят, за да се отстранят раковите образувания от тялото си, но Джоли представи пред света една не толкова известна, но ефективна процедура. От "Тайм" смятат, че много жени ще последват примера й и ще се подложат на генетични изследвания. Затова и са кръстили главната си статия „ Ефектът Анджелина“.

 

 

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews