Социалните мрежи се подиграват на Студентския съвет на УНСС

OFFNews 04 декември 2017 в 14:19 25080 2

Отзвукът след лекцията в УНСС на безцензурния политик Николай Бареков на тема фалшиви новини не стихва в социалните мрежи.

В събота Студентският съвет във ВУЗ-а, който организира срещата-разговор с евродепутата, излезе с впечатляващо абсурдна декларация. От нея се разбра, че унесесарската академична младеж е пратила жалба в полицията с искане да бъде свален колаж от фейсбук. Става въпрос за картинка, качена в страницата "Наука и критично мислене". Тя е ироничен колаж с Делян Пеевски, който кани студенти на лекция с тема "Как да опазим банковата сигурност от мафията, която е превзела властта". Събитието е с обявена дата 1 януари, а участници освен Пеевски са: Братя Маргини, Митьо Пищова и Сашка Васева.

Въпреки заплахите за полиция и съд обаче Студентския съвет на УНСС постигна точно обратния резултат - присмех и лавина от нови колажи. А някои от идеите просто са удар в десятката.

Вече има събития за съвместна лекция в УНСС на отстранения диктатор в Зимбабве Робърт Мугабе и севернокорейския му колега Ким Чен-ун на тема "Постигането на трайна финансова стабилност в условията на екстремна демокрация". Друга находка е лекция на осъдения за педофилия бивш депутат Владимир Кузов на тема "Как да защитим детето си от педофилите в интернет".

Ето още някои от колажите с предложения за лектори, достойни за Студентския съвет на УНСС: 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!