Снимка на Стивън Спилбърг с "убит" динозавър вече година събира гнева на фенове

OFFNews 13 юни 2015 в 07:07 10377 6

Режисьорът Стивън Спилбърг продължава да гневи феновете с разпространената в интернет снимка, на която позира с "убит" динозавър, пише в. "Дейли експрес".

Изображението на известния режисьор, който с доволен вид седи край тялото на "мъртъв" трицератопс, накара защитниците на правата на животните да го заподозрат в убийството на нещастното влечуго. Снимката беше разпространена от известния американски сатирик Джей Бранскомб през 2014 година, който я публикува на страницата си във Фейсбук. На нея режисьорът гордо позира с динозавър - реквизит от "Джурасик парк". Фотографията е придружена от подвеждащ надпис, който гласи: "Тази срамна снимка изобразява ловец, доволно позиращ с трицератопса, който току що е убил за развлечение. Моля, споделяйте, за да разбере целият свят и този презрян човек да бъде засрамен". 

В резултат снимката е споделена над 43 000 пъти и продължава да събира гневни кометари.

Много хора "схващат" шегата и реагират със съответната доза хумор. Не са малко обаче и потребителите на социалната мрежа, които се "хващат на въдицата". Шокиращата случка ги разгневява и обединява срещу подобна "варварска демонстрация на жестокост срещу това величествено създание". 

Наскоро масло в огъния наля американската писателка Джойс Каръл Оутс. 77-годишната авторка споделя "позорната" снимка в Туитър с посланието: "Истинско варварство е, че подобни неща все още се позволяват. Няма ли никакъв ефект от законите за опазване на околната среда и видовете?"

Постът на Оутс отприщва нова вълна по темата, тъй като феновете тръпнат в очакване на екран да се появи петият филм от хитовата поредица "Джурасик парк". За тяхна огромна радост дългото чакане приключва - лентата "Джурасик свят", режисирана от холивудския дебютант Колин Тревороу, продуцирана от Стивън Спилбърг и с Крис Прат и Брайс Тейлър Хауърд в главните роли тръгна по кината от вчера.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Най-влиятелните хора в Европа се събират в София