Снимка на деня: Алеко, Радой Ралин и Славейкови "протестираха" с противогаз

OFFNews Последна промяна на 31 януари 2017 в 09:05 4438 0

Снимка на деня: Алеко, Радой Ралин и Славейкови

Паметниците на видни български писатели осъмнаха рано тази сутрин с противогази в акция срещу мръсния въздух в София - "Диша ми се!". Инициативата беше подкрепена във вторник сутринта от актьора Ивайло Христов, който лично окачил противогазите на паметниците на Радой Ралин, Петко и Пенчо Славейкови и Алеко Константинов. 

Целта ни е отново да насочим вниманието към опасния проблем със замърсяването, чиито жертви са над 700 души годишно само в столицата, съобщават организаторите на инициативата от сдружението "Спаси София".

В страницата на инициативата пише още:

През изминалия уикенд фините прахови частици достигнаха отново пикови стойности от над 400μg/m3, а Общината си прави оглушки. Настояваме цялата администрация и лично кметът Йорданка Фандъкова да се ангажират с проблема и да предприемат бързи, конкретни и категорични действия. Очакваме Столичната община да изиска от държавата промени в данъчната система, позволяващи на общините да поощряват икономичните и по-малко замърсяващите автомобили; тотална приоритизация и модернизация на градския транспорт, както и неговото безплатно ползване в дните с пиково замърсяване. Също така настояваме за поетапно превръщане на центъра в пешеходна зона, за повече велоалеи, преомисляне на политиката за енергийни помощи и много по-често миене на улиците, включително и вътрешнокварталните. Г-жо кмет, досегашните "мерки", които предприемате очевдино са проформа и без някакви #ВидимиРезултати. Вие и Вашата безпомощна администрация сте лично отговорни и за жертвите на замърсяването и за влошеното качество на живот в София. Престанете да игнорирате проблема и да се оправдавате по медиите, едва когато някой журналист ви притисне. Време е за действие сега, защото утре може и да е късно. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !