Скандална тото милионерка от САЩ бе открита мъртва

Елица Мартинова 01 октомври 2012 в 11:40 3262 2

Аманда Клейтън, Снимка: ABC News
Аманда Клейтън, Снимка: ABC News

Тото милионерката от САЩ Аманда Клейтън, която скандализира обществото с признанието, че и след печалбата ползва социални помощи, бе намерена мъртва.

25-годишната Клейтън е открита мъртва в дома си в щата Мичиган в събота. В момента съдебните лекари извършват аутопсия на тялото и официалната версия по случая ще бъде оповестена след резултатите.

Запознати източници от полицията обаче коментират пред ABC News, че Клейтън най-вероятно е починала от свръхдоза.

Аманда спечели 1 млн. от държавната лотария през септември 2011 г., но стана известна едва в средата на тази година заради данъчно разследване.

Тя разтърси обществото с признанието си в съда, че ползва социални помощи въпреки спечелените пари. 

Въпреки ударената печалба, Клейтън продължила да получава по $200 месечно под формата на купони за храна и не се отказала от безплатното медицинско обслужване.

За периода от септември 2011 г. до юни 2012 г. тото милионерката е ощетила държавата с $5475.

През юли тя бе осъдена за нехуманна измама. Съдът постанови Клейтън да върне всички пари на държавата и да бъде поставена на изпитателен срок.

„Напълно логично е, когато спечелиш милион от лотарията, да се откажеш от социалните си помощи. В противен случай това е злоупотреба с доларите на данъкоплатците“, коментира след делото през юли щатският прокурор Бил Шует.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!