Сияние над Севлиево: Заваляха теории за извънземни и руски дронове, оказа се горящо сметище

OFFNews 26 юли 2023 в 09:09 4563 0

Видеозапис, уловил сиянието над Севлиево

Снимка Стопкадър Нова телевизия

Видеозапис, уловил сиянието над Севлиево

Снощи необичайно сияние озари небето над Севлиево. В социалните мрежи се появиха всевъзможни теории за явлението - от извънземни и руски дронове до паднал метеор. В крайна сметка се оказа, че сметище се е самозапалило, съобщи Нова телевизия.

Димитър Ножаров от община Севлиево каза, че всички версии за извънземни, дронове и метеори са неверни. Той обясни, че при внимателен оглед на района и преглед на всички видеозаписи на събитието се е установило, че външна намеса в самозапалването няма.

"На нашите камери от депото се вижда, че няма външна намеса при запалването", каза Ножаров. Той добави, че визуалната илюзия за това, че "нещо пада" и започва пожарът, вероятно се дължи на насекомо в близост до камерите.

Теориите по повод особеното сияние в социалните мрежи бяха всевъзможни - извънземни, паднал руски или украински дрон, метеор, атака на военни складове.

Ножаров заяви, че записът е бил пуснат от "анонимен любител на сензациите". Той обясни, че когато от общината първо са прегледали записите, са помислили, че може да има "нещо нереално в цялата ситуация", но след това са установили, че става въпрос за самозапалване без външна намеса.

Димитър Ножаров обясни, че ако беше паднало нещо върху сметището, щеше да има следи или осколки.

Пожарът е потушен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика