Само 12 души в Белград видяха филма на Джоли

Вероника Шербанова 24 февруари 2012 в 11:25 2914 0

Само 12 души на премиерата на
Само 12 души на премиерата на "В земя на кръв и мед"

Едва 12 души посетиха премиерата на филма на Анджелина Джоли „В страна на кръв и мед“ в Белград. Според сръбското издание „Мондо“ някои от тях дори са напуснали по-рано прожекцията с коментара, че е срамота да се снимат подобни филми.

„Филмът е пристрастен, защото показва босненските мюсюлмани като цивилизовани хора, а сърбите – като свирепи селяни“, заяви пред сръбски медии Мирко Беокович от филмовата Академия в Белград.

Филмът е заснет през 2010 г. с актьори от бившите югославски републики. Разказва за любовта между мюсюлманка и сърбин, които се влюбват преди началото на войната в Босна. Когато по-късно се срещат отново, вече са във враждуващите лагери. Тя е пленена от отряд на босненската сръбска армия, командвана от нейния любим. Лентата изобилства от сцени на насилие.

Миналата седмица филмът беше представен в Сараево. Премиерата посетиха 5000 души, сред които целия политически и обществен елит на Босна и Херцеговина.

„Филмът припомня за случилото се по време на войната в Босна и Херцеговина, но в същото време разказва за тази прекрасна страна. Много добре осъзнавам, че този филм ни връща към кървави емоции, но чрез тях припомняме за страданията, които всички вие преживяхте“, каза Анджелина Джоли през сълзи на премиерата в Сараево преди дни.

„В страната на кръв и мед“ излезе по кината в САЩ през декември. В Европа ще се появи до началото на март.

Преди няколко седмици в интервю Джоли сподели, че след премиерата на филма тя, както и няколко сърби от снимачния екип, са получили заплахи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !