Русия с кампания за безопасни селфита (снимки)

OFFNews Последна промяна на 10 юли 2015 в 10:54 5326 8

Снимка wikimedia

Руското Министерство на вътрешните работи започна информационна кампания относно рисковете при правенето на селфита, пише Евронюз.

Страната има проблем с високия брой инциденти, които се случват на хората, докато си правят селфита в неподходящи условия.

"Забелязахме, че броят на инцидентите, свързани с аматьорските автопортрети, стабилно нараства", казва Елена Алексеева, говорителката на руското вътрешно министерство.

Селфито е заразен феномен, при който хората правят снимки на себе си, и дори световни лидери се включват в него. Един от тях е руският премиер Дмитрий Медведев.


Алексеева допълва, че всеки трябва да има наум, че надпреварата да се направи възможно по-специално селфи може да завърши с фатален край и така нашият най-нов портрет да ни бъде и последен.

За пример се дава 21-годишен руснак, който по погрешка се е прострелял, докато си е правел селфи с пистолет. Въпреки че се прострелял в главата, той е оцелял. Двама мъже от Урал пък са умрели през януари, докато са си правели селфи, на което са държали граната с изваден предпазител. Единственият оцелял е бил мобилният им телефон, който да разкаже за злополуката. 

През май тийнейджър от Рязанската област опитал да се снима, докато се катерел по железопътен мост, но бил ударен от ток от контактната електрическа мрежа и пострадал фатално.

Алексеева допълва, че от началото на година подобните инциденти са стотици. Наскоро е била разрушена статуя на Ленин от мъж, докато се е опитвал да си направи селфи.

Информационната кампания на министерството е вдъхновена от пътните знаци. Тук може да се намери цялата, а ето и интересни примери от нея:

"Готиното селфи може да ти коства живота"

"Селфито с оръжия убива"

"Селфито на покрива означава падане от високо"


"Селфито близо до високо напрежение не си струва усилието"

"Селфито на железопътен път е лоша идея, ако ти е мил животът"

"При селфи пред влак рискуваш физически или токов удар"

"Не винаги е сладко да се снимаш с животни, защото накрая може само на тях да им е сладко"

"Катери се разумно, избери добър път за своето селфи"

"Селфито по време на шофиране убива и теб, и околните"

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.07 2015 в 14:10

Бедна ти е фантазията кво правят рашките за едно селфи.

https://www.youtube.com/watch?v=28YzGpWGc5o

10.07 2015 в 13:54

Поредна "грижа за народа". Броят на инцидентите със селфи сигурно е нарастнал със 100% - от 1 през 2013г до 2 през 2014г - ама е страшна работа, западна.

Това че инцидентите по пътя примерно удрят в земята Европа и САЩ при значително по-малка мобилност на населението - голям праз.

10.07 2015 в 12:37

М.а.Л.о.У.м.Н.и. М.у.Р.з.И.л.К.и.!!

10.07 2015 в 12:01

Як руски фейл. Поканата да си сложиш опасен звяр до вратната жила в първата картинка си е направо официална покана за самоубийство.

Има маса животни, от некои скорпиони до руската домашна котка, които могат да съсипят здрав човек от това положение.

Опять хотели как лучше, а получилось как всегда.

10.07 2015 в 11:56

Селфи - враг русского народа!

10.07 2015 в 11:54

мърлячи

10.07 2015 в 11:52

Добре де, а за Северна Корея, кога ще пуснете статия? Наближава обяд, а още не сме осведомени какво става в този бастион на комунизма. А там стават много важни неща, които пряко ни засягат.

10.07 2015 в 11:26

Алкохолът и всеобщото затъпяване не прощават...