Производител на водка се засегна, че ползват произведението му за дезинфекция и се зае да убеждава, че няма ефект при коронавирус

OFFNews 06 март 2020 в 15:53 3549 0

Американски производител на водка се зае да убеждава населението, че използването ѝ за дезинфекция на ръце няма предпазващ ефект от коронавирус след появата на домашни "рецепти" в социалните мрежи.

Производителят Tito's набързо свали съобщение в Туитър, според което използването на водката е достатъчно силно за тази цел, пише Би Би Си.

Има хора, които комбинират алкохол и алое, с които мажат ръцете си за дезинфекция. Други анонсираха чрез социалните мрежи "осъвременен" вариант на комбинацията - вместо нея да се използва водка Tito's. За да спрат това, от Tito's опровергаха, като се позоваха на Американския център за контрол и превенция на заболяванията.

"Според Центъра за контрол и превенция на заболяванията дезинфектантите трябва да съдържат най-малко 60% алкохол. Tito's водка съдържа 40% и затова не може да отговори на препоръката на Центъра", посочват от компанията в съобщение в Туитър в опит да спрат масовото купуване с цел почистване на ръце. Оттам напомнят, че най-доброто средство си остава сапунът и водата.

От този момент нататък от фирмата не са отговорили на запитвания, отбелязват от Би Би Си след безуспешния си опит да се свържат за коментар.

САЩ е една от засегнатите от коронавируса страни. Към 15:40 ч българско време днес потвърдените случаи там са 233, починалите са 8.

Общият брой на заболелите по света днес надхвърли 100 хил. Смъртните случаи са 3,408.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови